25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Παρουσίαση11111

του Βασίλειου Τσαφαρίδη*

 

Η Επανάσταση του 1821, αδιαμφισβήτητα είναι το σπουδαιότερο γεγονός στην Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας και η αφετηρία της δημιουργίας και της αναγέννησης του Ελληνικού Κράτους. Παράλληλα είναι ένα γεγονός παγκοσμίου σημασίας διότι υπήρξε η πρώτη Εθνική Επανάσταση, για την ανεξαρτησία ενός υπόδουλου, επί 400 χρόνια Έθνους, που παραδειγμάτισε και άλλους υπόδουλους λαούς.

Δεν πρέπει λοιπόν να λησμονούμε ποτέ οι σημερινοί Έλληνες ότι, οφείλουμε την Ελευθερία, την Εθνική μας υπόσταση και υπερηφάνεια, την πρόοδο και την ευημερία μας στους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821.

Αποτελεί την κορυφή των γεγονότων του 19ου αιώνα στην οποία ανήλθαν οι νέοι Έλληνες για να εισέλθουν στο πάνθεο των Αθανάτων. Αυτή είναι η σημασία του, η οποία προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία και προκαλεί θαυμασμό, όταν αναλογίζεται κανείς ότι, είναι έργο αποκλειστικά των Ελλήνων.

Αποτελεί της Ιστορίας προσταγή, η Ελλάδα ανέκαθεν να δημιουργεί ηθικά αγαθά και φώτα, τα οποία προσφέρει με μεγαλοσύνη στους άλλους λαούς. Αποτελεί δε κανόνα ότι, πάντοτε παρέχει περισσότερα από όσα λαμβάνει. Το ολιγάριθμο και υπόδουλο αυτό Έθνος με τη μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου, θα καταθέσει την ζωή του ως ενέχυρο για την ελευθερία του. Μία πράξη πρωτοφανής στην ιστορία των λαών, η οποία δεν έχει ισάξιά της στη μακραίωνα ιστορία της ανθρωπότητας.

Παρουσίαση111Στον ισχυρισμό ότι δεν γίνονται θαύματα, οι Έλληνες ανέτρεψαν κάθε λογική και εθαυματούργησαν, γιατί πίστεψαν ότι τα θαύματα γίνονται μόνον με την πίστη. Η σημασία και το νόημα της Ελληνικής εξεγέρσεως θα ήταν μικρά και πενιχρά εάν δεν υπήρχαν οι αντιφάσεις προς κάθε λογική. Πολλές φορές και τα τολμήματα πέρα της λογικής αποφέρουν τη δικαίωση και το αποτέλεσμα θαυμάζεται περισσότερο και περιβάλλεται με την Παγκόσμια καταξίωση.

Χάρη στη Ελληνορθόδοξη παράδοση της φυλής, το Ελληνικό Έθνος διατήρησε την Εθνική του συνείδηση περί κοινής καταγωγής και γλώσσας και την πίστη του στη Χριστιανική Θρησκεία καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ο Έλληνας δεν αφομοιώθηκε από άλλους λαούς, αντίθετα λίγες ξένες ομάδες που μετανάστευσαν στον Ελληνικό χώρο αφομοιώθηκαν και εξελληνίσθηκαν.

Οι Έλληνες άρχισαν τον πόλεμο του 1821 ολιγάριθμοι και σχεδόν άοπλοι, χωρίς οργανωμένο και πειθαρχημένο Στρατό. Ήταν υποχρεωμένοι να πολεμήσουν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που διέθετε πολυάριθμο και άρτια εξοπλισμένο Στρατό. Η ιδέα του χρέους όμως εμψύχωσε και δυνάμωσε τους Έλληνες, ώστε να υπερισχύουν των Τούρκων, όπως άλλοτε οι Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι υπερίσχυσαν των Περσών.

Ο αγώνας του 1821 ήταν καθολικός. Ήταν έργο όλων των Ελλήνων και όλων των περιοχών, πλουσίων και πτωχών, μορφωμένων και αγραμμάτων. Ήταν αγώνας υπέρ βωμών και εστιών «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία». Ήταν αγώνας για το «ποθούμενο». Οι ιδέες της ελευθερίας του Έθνους, της

αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενέπνεαν τους αγωνιστές του ’21 που τους ένωναν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Όπως η γενιά του 1821 είχε όλες τις πανάρχαιες αρετές, έτσι και εμείς σήμερα ας κάνουμε πέρα όλες τις αδυναμίες και να ενωθούμε για να ξαναπάρουμε πίσω την Πατρίδα που οι σημερινοί εθνομηδενιστές εξακολουθούν να την ξεπουλούν στους ξένους

Όλοι εμείς οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, ως ευλαβείς προσκυνητές σήμερα, κλίνουμε νοερά το γόνυ μπροστά στους τάφους των αθάνατων νεκρών μας και υψώνουμε με ευγνωμοσύνη το νου και την καρδιά μας στους ελευθερωτές, στους ήρωες και μάρτυρες των ηρωϊκών αγώνων του 1821.

Τους ατενίζουμε με υπερηφάνεια, γιατί κρατήσαμε μέχρι τώρα αυτά που μας παρέδωσαν και τους υποσχόμεθα ότι είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να υποστούμε κάθε θυσία για να υπερασπίσουμε τα όσια και τα ιερά της φυλής και να διατηρήσουμε κάθε σπιθαμή του Ελληνικού χώρου.Παρουσίαση2222

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ λοιπόν, καλεί όσους πιστεύουμε στο Χριστό και στην Πατρίδα, να ενωθούμε γιατί δεν δικαιούμαστε να περιμένουμε άλλο! Ελάτε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη Ενωτική Πατριωτική Παράταξη, η οποία θα αγωνιστεί με βάση την πίστη στις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, και με δύναμη την καθαρότητα των προσώπων και των θέσεων για έναν και μοναδικό στόχο: Να ξαναδούμε την Ελλάδα μας όπως της αξίζει!

* Βασίλειος Τσαφαρίδης
Υποστράτηγος ε.α
Θεσσαλονίκη

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+