Ελλάδα σε μόνιμη δουλεία.

Γράφτηκε από τον/την Ελεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού Υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, για την ένταξη της Ελλάδας σε νέο μνημόνιο/πρόγραμμα σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ.

Διαφαίνεται περίτρανα η επιδίωξη μίας μόνιμης δουλείας για την χώρα μας με το δίλημμα Ευρώ ή χρεωκοπία. Εφόσον παραμείνει το ΔΝΤ η χώρα μας πρέπει να έχει πλεονάσματα 3,5% το χρόνο, ένα ανέκδοτο στην κυριολεξία, που αυτοαναιρείται με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, άγρια φορολογία, μείωση συντάξεων, κόφτης κλπ.

Ειδάλλως, θα πρέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να αναλάβει ρόλο και μέτρα που θα πρέπει να περάσουν όμως από το γερμανικό κοινοβούλιο, σε διαφορετική περίπτωση έχουμε μια άτακτη χρεωκοπία της χώρας. Ένας διπλός εκβιασμός διαφαίνεται στον ορίζοντα και η απειλή της ασφυξίας για τη χώρα μας είναι ολοφάνερη.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες καλούμαστε , να πληρώσουμε και αδιέξοδα της πολιτικής των δανειστών μας και τις δικές τους υπαναχωρήσεις σε προγράμματα που και οι ίδιοι ξέραν ότι δεν έχουν προοπτική και είναι ανεφάρμοστα

Η αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος σε συνδυασμό με τις αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη κινδυνεύουν να καταστήσουν την Ελλάδα μια μόνιμα χρεωκοπημένη χώρα, με ευρώ κατ΄ επίφαση, μια αποθήκη ψυχών, μια σύγχρονη Σπιναλόγκα για τους «ανεπιθύμητους» πρόσφυγες των υπολοίπων κρατών μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας και όμηρο στις ορέξεις της Τουρκίας.

Το μέλλον της πατρίδας μας απαιτεί συνολική εθνική αντίσταση και αντίδραση σε μια εποχή που καταρρέουν όλα όσα ξέραμε για το ευρωπαϊκό όνειρο, την αλληλεγγύη των λαών και το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα.

Το αίτημα για Ελεύθερη Πατρίδα γίνεται κάθε μέρα πιο επιτακτικό.

Γιάννης Μίτσιος.
Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος.

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+