ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ''ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ'' ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

19251274 1873658952874215 863858273 n 2Προσθέτοντας τους δικούς της μεγαλοϊδεατισμούς στους παραλογισμούς της Αλβανίας, η Βουλγαρία επιχειρεί να εκμεταλευτεί την κρίση στα Σκόπια, αγνοώντας επιδεικτικά τα Ελληνικά συμφέροντα και τα κοινά μας συμφέροντα ως μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι απαιτήσεις του Βουλγάρου πρωθυπουργού κ. Δημητρόφ προς τον Σκοπιανό πρωθυπουργό κ. Ζάεφ για την αναγνώριση "κοινής ιστορίας" Βουλγαρίας και Σκοπίων και του κοινού εορτασμού της "Εξέγερσης του Ίλιντεν" αποτελούν ανιστόρητους εκβιασμούς που παραχαράσσουν την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και βάλουν ευθέως κατά των Ελληνικών συμφερόντων. Υπενθυμίζουμε πως η Βουλγαρία ήταν από τη πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το παράλογο συνταγματικό τους όνομα.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη θέση των Σκοπίων στη Βαλκανική χερσόνησο ως ζήτημα της ευρύτερης περιοχής και να πράξει το Εθνικό της καθήκον, ασκώντας τις δέουσες πιέσεις προς τη Βουλγαρία, και ενημερώνοντας το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πραγματική και πλήρη έκταση του προβλήματος.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ θεωρεί πως οι σχέσεις καλής γειτονίας επιτυγχάνονται μόνο με την επιστημονική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και εφόσον εγκαταλειφθούν ρητώς οι ύπουλες πρακτικές που αποσκοπούν στην επίτευξη συμφερόντων εις βάρος της Ελλάδος και εις βάρος της λογικής των Διεθνών Σχέσεων.

Κράτα το