ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Εθνικών υποχωρήσεων συνέχεια…

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΕπίσκεψη Γιλντιρίμ - δηλώσεις Τσίπρα. Επειδή ο επικοινωνιακός "θόρυβος" των ημερών επικεντρώθηκε γύρω από την έμμεση παραδοχή του κ. Τσίπρα για "εκατέρωθεν ενέργειες που υπονομεύουν τη σύγχρονη θετική ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων", θεωρούμε αναγκαίο να επικεντρωθούμε στην ουσία των δηλώσεων του πρωθυπουργού, που δυστυχώς υποκρύπτουν για ακόμη μία φορά βαθύτατη ανευθυνότητα.

Κατά πρώτον, η αναφορά του κ. Τσίπρα στη "συνεργασία" των δύο χωρών για την "αντιμετώπιση" του λαθρομεταναστευτικού εφιάλτη, προκαλεί ιδιαίτερα. Υπενθυμίζουμε τη δεδομένη επικρεμάμενη απειλή της Τουρκίας για αποχώρηση από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια συμφωνία που και η ίδια είναι ιδιαίτερα προκλητική (ευρωπαϊκό χρήμα με αντάλλαγμα τη συγκράτηση των λαθρομεταναστευτικών ροών - δηλαδή ένας συνεχής εκβιασμός μαφιόζικου τύπου). Υπενθυμίζουμε επίσης πως στο ζήτημα της επιστροφής των λαθρομεταναστών στην Τουρκία -που προβλέπεται από τη συμφωνία- η πρόοδος είναι σχεδόν μηδενική και ότι η Τουρκία συνεχίζει προκλητικά να επιτρέπει σε μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών να εγκαθίστανται στα νησιά μας σχεδόν καθημερινά, ενώ το τερατώδες καθεστώς των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ του σύγχρονου δουλεμπορίου παραμένει κραταιό με τη συνδρομή και της συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το συγκεκριμένο ζήτημα αγνοούν την πραγματικότητα και αποτελούν μία ακόμη ανοικτή κοροϊδία απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

Κατά δεύτερον, η "επίλυση" του Κυπριακού που προκρίνεται στις σημερινές συνθήκες από την Τουρκία, και με τον τρόπο που δυστυχώς δείχνουν να αποδέχονται σε επίπεδο κυβερνήσεων η Ελληνική και η Κυπριακή πλευρά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αποδοχή του "Σχεδίου Ανάν" με σύγχρονο προσωπείο. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι με την υπό διαπραγμάτευση Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία επιχειρείται επισήμως η διχοτόμηση της μαρτυρικής Κύπρου, αγνοείται το Διεθνές Δίκαιο προς όφελος της Τουρκίας, παραγράφονται τα εγκλήματα της εισβολής, κατοχής και αλλοιώσεως του Κυπριακού πληθυσμού και δημιουργούνται δυσβάσταχτα τετελεσμένα που θα μπορέσουν να αντιστραφούν στο μέλλον μόνο με τη διεξαγωγή πολέμου.

Τέλος, θα ήταν καλό ο κ. Τσίπρας να προσέχει ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε "προώθηση αναγκαίων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη γείτονα". Η τουρκική πολιτική κατάσταση, παρά το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είναι "φάρος δημοκρατίας" απέναντι σε ένα πολιτικό προσωπικό που ψεύδεται συνεχώς και ασυστόλως και σε ένα κράτος που αναστέλλει καθημερινά το Σύνταγμά του, έχει παραδώσει εν τοις πράγμασιν την κυριαρχία του και το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης του Ελληνικού Λαού και παραβιάζει συνεχώς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων κατ' επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των "Δανειστών".

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+