ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η Αλβανία εγκληματεί κατά των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και κατά του Διεθνούς Δικαίου

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

2265886Ενώ η Αλβανία παραβιάζει κατάφωρα τα Εθνικά μας συμφέροντα και το Διεθνές Δίκαιο στη Χειμάρρα της Β. Ηπείρου και σε όλη την γειτονική χώρα, η κυβέρνηση περιορίζεται σε χλιαρές "επικοινωνιακές" αντιδράσεις δια του Υπουργείου Εξωτερικών, επιδιώκοντας την υποβάθμιση του ζητήματος σε εσωτερικό και εξωτερικό. Η δε αντιπολίτευση είτε σιωπά, είτε ευθυγραμίζεται με τον συνεχή περιορισμό της προβολής της κρατικής μας ισχύος, προκρίνοντας τις αποσπασματικές και "κατόπιν εορτής" διπλωματικές πρωτοβουλίες του πρόσφατου παρελθόντος.

Οι απειλές για παρεμπόδιση της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. είναι αποδεδειγμένα ανούσιες. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν αποδείξει πως δεν διαθέτουν ούτε την ικανότητα, ούτε τη βούληση να υπερασπιστούν στοιχειωδώς τα συμφέροντα των Ελλήνων. Η οφειλόμενη απάντηση στην Αλβανική προκλητικότητα είναι πολυσύνθετη και η διπλωματική της πλευρά απαιτεί σοβαρή δραστηριοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που να αντιλαμβάνεται πλήρως τα Εθνικά ζητήματα και να θέλει να τα επιλύσει θετικά, χρησιμοποιώντας το σύνολο των μέσων που διαθέτει.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ εκφράζει την θερμή της συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας της Βορείου Ηπείρου και προειδοποιεί τους Αλβανούς ιθύνοντες και τους πάτρωνές τους, πως οι ανθελληνικές τους πρακτικές θα απαντηθούν όπως τους αρμόζει. Υπενθυμίζουμε δε ότι το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, που προβλέπει την αυτονομία της Β. Ηπείρου, είναι ακόμη σε ισχύ και θα γίνει πράξη μόλις μια πραγματική Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει την εξουσία.

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+