" Από το κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη " στο " Κανένα σπίτι σε χέρια Ιδιοκτήτη " - Πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και αξιολόγηση "

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

2265886Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε όλη τη χώρα με στόχο, 18.000 ακίνητα το 2018 και 40.000 ακίνητα από το 2019 και μετά, να αποφέρουν 13,5 δις στα κρατικά ταμεία. Η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, στους εκβιασμούς των θεσμών για την αξιολόγηση αλλά και στην αποτυχία κάλυψης προηγούμενων στόχων.

Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις καταθέσεων και πάνω από 100 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σενάριο για την ελληνική κοινωνία τη χρονιά που έρχεται. Αποτυχία κάλυψης των στόχων για τα κόκκινα δάνεια θα οδηγήσει με μαθηματικά ακρίβεια σε νέες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τις οποίες θα πληρώσει πάλι ο ήδη φτωχοποιημένος ελληνικός λαός.

Για όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν, γεννώνται εύλογα ερωτήματα: Για τα τόσα δις που πλήρωσε ήδη ο ελληνικός λαός σε προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, που οδήγησαν σε αποτυχία, θα πληρώσει κανείς από τους πολιτικούς και τραπεζικούς υπευθύνους; Θα προστατευτούν άραγε εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη; Τι θα γίνει με την περαιτέρω αξία των ακινήτων; Σε ποια ξένα funds θα καταλήξουν τα ακίνητα, "bir para", και σε ποιους θα ενοικιαστούν ή πωληθούν αργότερα τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί;

Ο λαϊκισμός της αριστεράς του κίβδηλου συνθήματος "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", έρχεται τώρα να συναντήσει την αναλγησία και τον κυνισμό των θεσμών που υπηρετούν τα συμφέροντα πρωτίστως των τραπεζών και των δανειστών, αδιαφορώντας για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία και επιβάλλεται να αγωνιστούμε για μια Ελεύθερη Πατρίδα και για μια πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση.

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+