ΣΚΟΠΙΑΝΟ : Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ! !

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

4348840 1

 

Μετά την πρόσφατη πρόταση των Σκοπιανών περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν», την οποία εξετάζει σοβαρά (!) η κυβέρνηση Τσίπρα, αποδεικνύεται δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το πόσο ανιστόρητοι, επιπόλαιοι και τελικά επικίνδυνοι είναι όλοι αυτοί που διαπραγματεύονται ένα από τα σημαντικότερα εθνικά θέματα.


Υπενθυμίζουμε ότι η ψευδο-επανάσταση του «Ίλιντεν» του 1903 ξεκίνησε σκόπιμα στο ελληνικότατο Κρούσοβο, υποκινημένη από βουλγαρικούς κύκλους, που υποδύθηκαν τους «μακεδόνες» και με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες» παρέσυραν μεταξύ άλλων και ένα τμήμα του ελληνικού πληθυσμού της περιοχής, τους οποίους εγκατέλειψαν στην συνέχεια στην μανία των οθωμανικών στρατευμάτων.


Πληροφορούμε επίσης τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, ότι η ίδρυση της «Δημοκρατίας του Κρουσόβου», την ημέρα της εορτής του Προφήτη Ηλία (=«Ίλιντεν»), αποτελεί την πλέον επίσημη κρατική επέτειο στα Σκόπια, θεωρούμενη ως η αφετηρία της εθνικής συνειδητοποίησης των «μακεδόνων».


Με άλλα λόγια: Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά αυτήν την πρόταση, σημαίνει ότι αναγνωρίζει «μακεδονικό» έθνος και τον ψευδο-αλυτρωτισμό των Σκοπιανών για την διεκδίκηση της «Μεγάλης Μακεδονίας».


Τα λόγια είναι πλέον περιττά.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ακαδημίας 57 – 106 79 Αθήνα,

www.eleftheripatrida.gr,

τηλ:2103645335

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+