Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο διαχρονικός "εσωτερικός εχθρός" των Ελλήνων.

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου


1453

 

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453 από τους Οθωμανούς είναι το τελευταίο επεισόδιο μίας θλιβερής πορείας, του σπουδαιότερου ανθρώπινου πολιτισμού, προς την παρακμή. Είχε προηγηθεί η Άλωση της Πόλης το 1204 από τους δυτικούς ''σταυροφόρους'', η οποία σηματοδότησε την εξουδετέρωση της Ανατολικής Μεσογείου ως ζωτικού κέντρου της επικοινωνίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στη συνέχεια, κρισιμότατο ρόλο διαδραμάτισε η αμφιταλάντευση των κέντρων εξουσίας της Αυτοκρατορίας (συμπεριλαμβανομένου του αυτοκρατορικού θρόνου) μεταξύ της "ένωσης των εκκλησιών" και της παράδοσης των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών προνομίων της Αυτοκρατορίας σε "δυτικούς συμμάχους" και σε ανατολίτες κατακτητές, είτε αμαχητί είτε έπειτα από ατυχέστατους στρατηγικούς υπολογισμούς.


Μέχρι το 1453, η Αυτοκρατορία πάλευε έναν άνισο αγώνα, εναντίον -κυρίως- του "εσωτερικού εχθρού", των "πρόθυμων ηλιθίων" που εργαζόταν, συνειδητά ή "με το αζημίωτο", εναντίον της ενότητάς της και της ανάκτησης της ισχύος της. Η πολιτική ''κατευνασμού" και η λανθασμένη επιλογή συμμαχιών είναι συνώνυμη με την ανικανότητα και η ανικανότητα χαρακτηρίζει τους δουλοπρεπείς "ηγέτες".


Θλιβερό ανάλογο αυτής της καταστροφικής νοοτροπίας βλέπουμε δυστυχώς να επικρατεί και στην σύγχρονη Ελλάδα. Όμως η ιστορική πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Εάν δεν εξοντώσουμε μια για πάντα τους "Ισίδωρους", τους "Νοταράδες", τους "Βησσαρίωνες" και όλους τους δήθεν "ανοιχτόμυαλους" και τους δήθεν "ρεαλιστές", θα είμαστε αναγκασμένοι να θυσιάζουμε τους "Κωνσταντίνους Παλαιολόγους", για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα του Ελληνικού Έθνους.


Ο Ελληνικός λαός μπορεί να εντοπίσει τους εξωτερικούς εχθρούς και έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του πως μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Το πρόβλημά μας διαχρονικά είναι οι εσωτερικοί εχθροί, οι συνειδητοί προδότες της Πατρίδας και του Έθνους και οι ανόητοι που τους υποστηρίζουν, αδυνατώντας να κατανοήσουν την εθνοκτόνα εθελοδουλία τους. Αυτοί αποτελούν τον σπουδαιότερο πραγματικό κίνδυνο, και όχι μόνο οι Τούρκοι και οι παπικοί.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου της Ελεύθερης Πατρίδας
Ακαδημίας 57, ΤΚ 10679, Αθήνα • Τηλ. 2103645335 •
www.eleftheripatrida.gr • : Ελεύθερη Πατρίδα : Elefth_Patrida

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+