Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ) ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 NikVasil  Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης

 

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση αποτέλεσε ο αναιτιολόγητος (;) αποκλεισμός της προσωπικής μου σελίδας στο φατσοβιβλίο, άνευ προειδοποιήσεως και χωρίς ουδέποτε να παρεμβαίνω υβριστικά. Προηγήθηκε ο περιορισμός της σελίδας της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, για ένα δήθεν δημοσίευμα για τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων (όπου άπασα η πολιτειακή ηγεσία αγνόησε επιδεικτικά!) που δεν ανέβηκε ποτέ!

Ταυτόχρονα, περιήλθε σε γνώση μου η επίθεση στον Όμιλο “Εστία Επενδυτική”, από “αγνώστους”, τη μόνη πηγή ακηδεμόνευτης,

200 χρόνια από την Επανάσταση ή λίγο πριν την κατάρρευση;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Mitrsios Giannis 20190400 Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

 

Υπό άλλες συνθήκες, ο ελληνισμός θα γιόρταζε φέτος τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, μέσα σε ένα κύμα ενθουσιασμού, περηφάνειας, εθνικής ανάτασης, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης.

Τα εκατό χρόνια τα γιορτάσαμε το 1921, στις παραμονές της μεγάλης καταστροφής του 1922, που ξεριζώθηκε ο ελληνισμός από την τρισχιλιόχρονη παρουσία του στην Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Και φέτος, δυστυχώς, είμαστε στα πρόθυρα μιας άλλης κατάρρευσης, ή κάτι σαν

Διερευνητικό “παζάρι” εις βάρος μας!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

TamouridisNik 210  Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης

 

Αρχίζουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου οι “διερευνητικές συνομιλίες” με την Τουρκία, για τις οποίες ήδη έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ διπλωματικών κινήσεων, δηλώσεων και εντυπώσεων.

Όλοι αναρωτιούνται: Τι παίζεται με την Τουρκία;

Αυτό που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, δεν είναι απλά “ένας κακός γείτονας" που μας ταλαιπωρεί με την επιθετικότητά του. Η Τουρκία ενεργεί στα πλαίσια μιας πολύ καλά σχεδιασμένης εθνικής στρατηγικής, που πλαισιώνεται από ένα μεγαλόπνοο όραμα και μια επιθετική

ΝΑ ’ΤΑΝΕ ΤΟ ‘21 ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Vasiliadis Nikos1 Γράφει ο Νικόλαος Βασιλειάδης

Σε λίγες ώρες η Ελλάδα μας αποχαιρετά το 2020, ευρισκόμενη εν μέσω 8ης εβδομάδας (!) εγκλεισμού (και έπεται μακρά συνέχεια), στην 50η από τις 53 χώρες με τη χειρότερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με την επιβολή των αυστηρότερων μέτρων, που φαλκιδεύουν τον στενό πυρήνα των ατομικών μας δικαιωμάτων. Με χαίνουσα πληγή τη λαθροεισβολή και λαθροεποικισμό και την Τουρκία να μας απειλεί απροκάλυπτα, στοχοθετώντας στη μετάπτωση της θεωρίας του “στρατηγικού βάθους” σε εφαρμοσμένη πολιτική. Έχουμε όμως σε εξέλιξη την Επιχείρηση “Ελευθερία”.

2021 μια απρόβλεπτη και δύσκολη χρονιά.

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Mitrsios Giannis 20190400 Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

Σε λίγες μέρες αποχαιρετούμε μια από τις πιο “μαύρες” χρονιές (annus horribilis) στην νεότερη ιστορία και ιδιαίτερα μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Όλη η ανθρωπότητα έχει υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας σε ανθρώπινες απώλειες, κατάρρευση συστημάτων υγείας, οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις αλλά και γεωπολιτικές επιπτώσεις.

Ποιος να το φανταζόταν και να περιέγραφε τέτοιες αντίστοιχες μέρες του 2019 τι θα μας ξημέρωνε και τι θα βιώναμε το 2020. Τα καλύτερα think tank του πλανήτη, αναλυτές, διεθνολόγοι, μυστικές υπηρεσίες,

Κάντε τα νησιά απόρθητα κάστρα!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

TamouridisNik 210 Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης

 

Η Τουρκία επιμένει πεισματικά στις διεκδικήσεις της! Τώρα, μας εγκαλεί τελείως απροκάλυπτα γιατί τα πολεμικά μας αεροσκάφη και πλοία πετούν και πλέουν αντίστοιχα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο νέο-Χαλίφης “αποβιβάζεται” στην Αμμόχωστο!

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, με επέκταση της επιρροής της σε κρίσιμες γεωπολιτικά περιοχές, όπως Βόρεια Συρία, Βόρειο Ιράκ, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, κερδίζει έδαφος. Ο Ερντογάν, με την ένοχη ανοχή ΕΕ - ΝΑΤΟ, “τεντώνει το τόξο προς Ανατολάς για να ρίξει το βέλος του προς τη Δύση”! Άραγε, ποιος έχει σειρά;

Τα τελευταία γεγονότα της “εξαμίλιας” κυβέρνησης Μητσοτάκη (τα οποία καλύπτει

Ζώσα ή εξ’ αποστάσεως διδασκαλία;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Κωνσταντίνος Μηνάογλου1Γράφει ο Κωνσταντίνος Μηνάογλου

 

Συζητώντας, πριν λίγες μέρες, το ενδεχόμενο του κλεισίματος και των Δημοτικών Σχολείων εξέφρασα, στο σχολείο που εργάζομαι, την άποψη την οποίαν συμμερίστηκαν και οι συνάδελφοί μου, ότι προσωπικά δεν επιθυμώ την διακοπή των μαθημάτων και την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Κι αυτό γιατί, πέραν της αναγκαιότητας του κλεισίματος των σχολείων για την αποφυγή της διασποράς του ιού όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, η δια ζώσης διδασκαλία υπερτερεί έναντι της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Στη ζώσα διδασκαλία:

-βλέπεις το παιδί και σε βλέπει, το ακούς και σ’ ακούει, το αφουγκράζεσαι, παρατηρείς την κίνηση

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ - "Make Greece great again"

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Vasiliadis Nikos1 Γράφει ο Νικόλαος Βασιλειάδης

 

Make Greece great again (Κάνε την Ελλάδα μεγάλη ξανά).

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η πιο αμφίρροπη όμως αναμέτρηση όλων των εποχών παρουσιάζει παγκόσμιο ενδιαφέρον , κυρίως γιατί, ανάμεσα στα άλλα, η σύγκρουση των δύο αντιπάλων δυνάμεων αναδεικνύει τη νέα πραγματική διπολική πραγματικότητα.

Από τη μια μεριά, το βαθύ κράτος, ο Σόρος, ο Γκέϊτς, το CNN, το Χόλιγουντ, οι αγορές, το facebook και το twitter,

Στις Εκλογές των ΗΠΑ, θα κριθεί το μέλλον της υπερδύναμης

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Mitrsios Giannis 20190400 Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

 

Καθώς μας χωρίζουν ώρες από την έναρξη της ψηφοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλο και περισσότερο αναδεικνύεται η κρισιμότητα των φετινών εκλογών. Για πολλούς αναλυτές θεωρούνται οι κρισιμότερες εκλογές από το 1865, στην επανεκλογή του Αβραάμ Λίνκολν. Οι εκλογές βρίσκουν τις ΗΠΑ βαθύτατα διχασμένες πολιτικά και πληγωμένες από την επέλαση της πανδημίας.

Δύο μέρες πριν την “σούπερ” Τρίτη, της 3ης Νοεμβρίου 2020, σχεδόν όλες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο υποψήφιος των δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ενώ ο πρόεδρος Τράμπ κάνει μαραθώνιο στην

28 Οκτωβρίου: Διπλή εορτή Αγίας Σκέπης και επετείου του “ΟΧΙ”

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Mavrogonatos Evan Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος

 

Η 28η Οκτωβρίου είναι μεγάλη ημέρα, υπερηφάνειας και τιμής για την Ελλάδα και για το Έθνος.

Αυτή την ημέρα σε όλη την Χώρα κτυπούν οι καμπάνες προσκαλώντας τις Ελληνίδες, τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, να προσέλθουν στους ιερούς ναούς και να τιμήσουν την Παναγία μας, την Αγία Σκέπη και τους νεκρούς του Έπους του ΄40 την διπλή αυτή εορτή. (Αλήθεια, πόσοι προσέρχονται σήμερα, στο κάλεσμα αυτό;).

Ας δούμε όμως παρακάτω λίγα ιστορικά στοιχεία, για το πως καθιερώθηκε η διπλή αυτή εορτή: Οι γυναίκες συνήθως δε στρατεύονται. Βοηθούν από τα μετόπισθεν.

Μία γυναίκα όμως είχε εκούσια επιστρατευθεί στον αγώνα του '40.