Η Κίνα “σηκώνει το γάντι” στη Δύση

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20210704 Η Κίνα σηκώνει το γάντι στη Δύση Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

Άστραψε και βρόντηξε ο κινέζος ηγέτης Σι κατά τους πρόσφατους εορτασμούς στην Κίνα για τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος που κυβερνά τη χώρα.

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Τιενανμέν, ο πρόεδρος Σι ανέπτυξε το όραμα της ηγεσίας της Κίνας για το μέλλον που βασίζεται σε μια στρατηγική για την εθνική αναγέννηση της χώρας και για τον σοσιαλισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά αλλά και για συνεχείς μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό

Περί πατριωτικού μετώπου

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

TamouridisNik 210 Γράφει ο Νικόλαος Ταμουρίδης

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πατριωτική παράταξη, από την μεταπολίτευση και μετά, υπέστη μια συντριπτική ιδεολογική ήττα από την κομμουνιστική αντεθνική αριστερά και απώλεσε σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κατακλυσμιαία επίδραση της εγκαθίδρυσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, από τη δεκαετία του 2000 και μετά, η οποία συμπαρέσυρε το κεντροδεξιό λεγόμενο κόμμα εξουσίας στην δίνη της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης.

Έτσι έχουμε το μοναδικό φαινόμενο του αντεθνικού ιδεολογικού μονοπολισμού, αφού την εποχή αυτή που βιώνουμε, ο μαρξιστικός διεθνισμός συμβαδίζει με τον καπιταλιστικό διεθνισμό (δηλ. την παγκοσμιοποίηση) με μεγάλο εχθρό και

Μέση Ανατολή: η επόμενη μέρα.

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

 0 Mitrsios Giannis 20190400

Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

Τα όσα διαδραματίζονται στο πολύπαθο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, δείχνουν για άλλη μια φορά τις συνέπειες και τις εύθραυστες ισορροπίες που επικρατούν από την μη οριστική λύση εκκρεμών ζητημάτων όπως το Παλαιστινιακό.

Όταν με το καλό επέλθει η ηρεμία και η παύση των εχθροπραξιών τίποτα δεν θα είναι όπως πριν και μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί φέρνοντας πάλι το σπόρο της αμοιβαίας καχυποψίας, του μίσους και του διχασμού χωρίς εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος πώς θα εξελιχθούν

Ο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Ν.Βασιλειάδης 20210400  Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης

 

Από την προπερασμένη εβδομάδα ζούμε στιγμές ‘’μεγαλείου αλλά Euro 2004’’. Διθυραμβικά σχόλια για τη γενναία στάση του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών, που απάντησε στα ίσα στον “φίλο του Μεβλούτ”. Για πρώτη φορά από το 1974!

Πραγματικά, στην εποχή της πνευματικής παρακμής και της οικονομικής εξαθλίωσης που ζούμε, έχουμε ανάγκη από το “εμβόλιο” απέναντι στην ψυχολογική μας καταρράκωση.

Πανηγυρίζουμε λοιπόν γιατί για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση Έλληνας ΥπΕξ είπε κατάμουτρα στον τούρκο ομόλογό του τα αυτονόητα. Στην εποχή των fake news, της fake δημοκρατίας, πόσο ανάγκη έχουμε

Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στην Ευρώπη. Θα διαβεί η Ρωσία το "Ρουβίκωνα";

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

 0 Mitrsios Giannis 20190400 Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

 

Τα γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες στα ουκρανορωσικά σύνορα και στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία αναδεικνύουν ότι η ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο κρέμεται κυριολεκτικά σε ένα σκοινί. Ξεχάστε τον Ψυχρό Πόλεμο του παρελθόντος και τις κατασκοπικές ιστορίες του Τζων Λε Καρέ, εδώ μιλάμε για μια πρωτοφανή κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες αν ξεφύγει από τον έλεγχο και την ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων.

Στα μέσα Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα για την επανακατάληψη της Κριμαίας, που αποσχίσθηκε το 2014 με δημοψήφισμα και

1821-2021 Διακόσια χρόνια μετά

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Mitrsios Giannis 20190400  Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

 

Τέτοιες μέρες το 1821, οι πρόγονοί μας κόντρα στις γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής και στην στρατιωτική υπεροχή του κατακτητή σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης και του αγώνα για μια Ελεύθερη Πατρίδα. Ενάντια σε κάθε πολιτική λογική, λίγοι εναντίων πολλών, τόλμησαν και ρίσκαραν τα πάντα.

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, όπως θα πει ο ποιητής και το δένδρο της ελευθερίας ποτίστηκε με αίμα, δάκρυα και αγώνες από τους Έλληνες. Η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στον τουρκικό ζυγό δεν ήταν ένας περίπατος, ούτε ανταλλαγή επιστολών, διαλόγου και διπλωματίας με τον κατακτητή. Δόθηκαν μάχες, χύθηκε αίμα, ξεκληρίστηκαν πληθυσμοί, έγιναν

Τουρκικά νταηλίκια!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

TamouridisNik 210 Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης

 

Παρακολουθώ καθημερινά την τουρκική ειδησεογραφία, η οποία είναι απόλυτα σχεδόν δεμένη στο άρμα του Recep Tayyip Efendi.

Από τις αρχές Αυγούστου 2020 τα ΜΜΕ της Τουρκίας έγραφαν για τα θέματα που φερόταν να θέτει η Γερμανία, ως επιδιαιτητής, στη Συμφωνία που ετοίμαζε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και τα οποία έχουν ως εξής:

 

-Η Ελλάδα να “αποστρατικοποιήσει μερικώς τα νησιά της”!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ) ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 NikVasil  Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης

 

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση αποτέλεσε ο αναιτιολόγητος (;) αποκλεισμός της προσωπικής μου σελίδας στο φατσοβιβλίο, άνευ προειδοποιήσεως και χωρίς ουδέποτε να παρεμβαίνω υβριστικά. Προηγήθηκε ο περιορισμός της σελίδας της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, για ένα δήθεν δημοσίευμα για τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων (όπου άπασα η πολιτειακή ηγεσία αγνόησε επιδεικτικά!) που δεν ανέβηκε ποτέ!

Ταυτόχρονα, περιήλθε σε γνώση μου η επίθεση στον Όμιλο “Εστία Επενδυτική”, από “αγνώστους”, τη μόνη πηγή ακηδεμόνευτης,

200 χρόνια από την Επανάσταση ή λίγο πριν την κατάρρευση;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Mitrsios Giannis 20190400 Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

 

Υπό άλλες συνθήκες, ο ελληνισμός θα γιόρταζε φέτος τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, μέσα σε ένα κύμα ενθουσιασμού, περηφάνειας, εθνικής ανάτασης, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης.

Τα εκατό χρόνια τα γιορτάσαμε το 1921, στις παραμονές της μεγάλης καταστροφής του 1922, που ξεριζώθηκε ο ελληνισμός από την τρισχιλιόχρονη παρουσία του στην Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Και φέτος, δυστυχώς, είμαστε στα πρόθυρα μιας άλλης κατάρρευσης, ή κάτι σαν

Διερευνητικό “παζάρι” εις βάρος μας!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

TamouridisNik 210  Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης

 

Αρχίζουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου οι “διερευνητικές συνομιλίες” με την Τουρκία, για τις οποίες ήδη έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ διπλωματικών κινήσεων, δηλώσεων και εντυπώσεων.

Όλοι αναρωτιούνται: Τι παίζεται με την Τουρκία;

Αυτό που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, δεν είναι απλά “ένας κακός γείτονας" που μας ταλαιπωρεί με την επιθετικότητά του. Η Τουρκία ενεργεί στα πλαίσια μιας πολύ καλά σχεδιασμένης εθνικής στρατηγικής, που πλαισιώνεται από ένα μεγαλόπνοο όραμα και μια επιθετική