Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης και του Ελληνισμού!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

3e1909bcdf9cb06bc99f5e7afc4926a3 istanbul turkey sultan

Το δέ τήν Πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν”!

Με αυτή την ιστορική φράση διατράνωσε θυσιαζόμενος ο αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος την διαχρονική απάντηση των Ελλήνων όταν

Δεν ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200519 Γενοκτονία Ποντίων1

"Εάν τα παρεληλυθότα μνημονεύεις, άμεινον περί των μελλόντων βουλεύσει", μας υπενθυμίζει ο αρχαίος ρήτορας Ισοκράτης, δηλαδή ''Αν θυμάσαι τα περασμένα, ξέρεις να αντιμετωπίζεις καλύτερα το μέλλον''.

Δεν ξεχνάμε λοιπόν! Θυμόμαστε την τραγωδία του αφανισμού των 353.000 προγόνων μας από τους Τούρκους τον περασμένο αιώνα.

Δεν ξεχνάμε ότι:

Σύμφωνα με τον νομικό ορισμό που αναγράφεται στο άρθρο 2 της σχετικής συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών

“Πόλεμος” σε καιρό ειρήνης και η επόμενη μέρα

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200505 Coronavirus

Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος

Εδώ και λίγους μήνες η ανθρωπότητα βιώνει μια νέα κατάσταση που όμοιά της δεν είχε βιώσει τους τελευταίους δύο αιώνες. Έχουμε έναν “πόλεμο”, με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό στην κυριολεξία, σε μια εποχή ειρήνης που έχει επηρεάσει σχεδόν όλο τον πλανήτη.

250.000 νεκροί, 3,5 εκατομμύρια κρούσματα, (μέχρι τώρα αρχές Μαΐου) και η αγωνία στο κατακόρυφο

Ο κορωνοϊός ως προπέτασμα για κομπίνες και αρπαχτές;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200430 κορωνοϊός και αρπαχτές

του Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη

Εδώ και καιρό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ έχει καταγγείλει «τρανταχτά» φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών που επωφελούμενα των εκτάκτων συνθηκών λαμβάνουν ύποπτες αποφάσεις με οικονομικές ή εθνικά επιζήμιες προεκτάσεις, οι οποίες αναδίδουν έντονη οσμή σκανδάλων (πολυόροφο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη, σκάνδαλο με τα Κ.Ε.Κ. για την «επιμόρφωση» επιστημόνων, απόσυρση της αναστολής

Η Στρατηγική ήττα της κορυφής της Ιεραρχίας της Εκκλησίας!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200427 Λουκετα

Θα μιλήσω με στρατιωτικούς όρους, στα πλαίσια της διεξαγωγής ενός ιδιότυπου πολέμου μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν τρία διακριτά επίπεδα. Στη χαμηλότερη βαθμίδα βρίσκεται το τακτικό επίπεδο, ακολουθεί το επιχειρησιακό  και στη συνέχεια το στρατηγικό επίπεδο πολέμου στην κορυφή. Στην περίπτωσή μας θα λέγαμε

Η κυβέρνηση προσβάλλει και ευτελίζει τους επιστήμονες!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200423 courtroom2

του Νικολάου Βασιλειάδη

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως η κρίση του “κορονωϊού” έχει, μεταξύ άλλων, σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια συμπολίτες μας. Κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες πλήττονται σοβαρότατα.

Θα ανέμενε λοιπόν κανείς η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πτυχή αυτή της κρίσης με σοβαρότητα και

Ἐπίκαιρα Προβλήματα ὑψηλοῦ κινδύνου στήν Ἑλλάδα

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200421 Επίκαιρα

Βομβαρδίζεται ὁ κόσμος ἀπό τά μέσα ἐνημέρωσης μονοθεματικά. Μόνον ὁ κορωνοϊός μᾶς ἀπασχολεῖ καί τίποτε ἄλλο. Ἀκόμη καί ἀθλητικές ἱστοσελίδες ἀναφέρονται κατά 80% στόν ἰό. Εἶναι πράγματι τό μόνο πρόβλημα πού πρέπει νά μᾶς ἀπασχολεῖ; Τί γίνεται μέ τό μεταναστευτικό καί τήν τουρκική ἐπιθετικότητα; Ἀς τά πάρουμε ὅμως μέ τήν σειρά:

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200404 ΩραΕυθύνης 1

Μέσα από τον ορυμαγδό του φόβου για τον κορονοϊό, τα απαγορευτικά μέτρα, την αναστολή βασικών ατομικών και συλλογικών μας συνταγματικών δικαιωμάτων, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, η λέξη που όλοι επικαλούνται είναι Η ΕΥΘΥΝΗ!

Μηνυτήρια λοιπόν αναφορά απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και καθηγητής πανεπιστημίου κος Νικόλαος Βασιλειάδης.

Διαβάστε με προσοχή τη νομική βάση της μηνυτήριας αναφοράς για αναζήτηση ΕΥΘΥΝΩΝ σε αυτούς που

Η αναξιοπιστία της γερμανικής Ε.Ε. και του αμερικανικού ΝΑΤΟ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200330 Η αναξιοπιστία

Του Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη

Πολλοί αξιόλογοι αναλυτές επισημαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ανικανότητα των ηγεσιών της Γερμανίας και των ΗΠΑ να συνειδητοποιήσουν εγκαίρως τις καταλυτικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων στα πεδία της Γεωπολιτικής, της

2020: To τέλος της παγκοσμιοποίησης όπως την ξέραμε;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200317 Το τέλος της

Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος*

Αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού, είναι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος του 21ου αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, σχεδόν τα 2/3 των χωρών, έχουν μολυνθεί από έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό ενώ κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να σώσουν τους λαούς και