ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ εδώ & τώρα & παντού

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

 

 

thimizei kati8230 otan ioannis kapodistrias arnithike daneia europaion ksekinisan antikivernitikes eksegerseis 620x37012/2/2018

Άρθρο του κ.

 

Πάνος Τσεπενέκας  

Πολιτικός Μηχανικός-Συγγραφέας 

 

 

Υποθέτουμε ότι ένας συνετός εφοπλιστής θέλει να προσλάβει καπετάνιο για ένα καινούργιο καράβι του που θα διασχίζει τους ωκεανούς του κόσμου. Πιστεύετε ότι θα επιλέξει κάποιον που απλά τον λένε Κανάρη ή είναι ανιψιός της γυναίκας του; Είναι δυνατόν να αδιαφορήσει για τα ουσιαστικά προσόντα του υποψήφιου καπετάνιου, όταν του εμπιστεύεται την ευθύνη της περιουσίας του;

Ερχόμαστε τώρα στην πολιτική. Εμείς με πια λογική επιλέγουμε πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές, με κύριο προσόν το επώνυμο, την κάλπικη διασημότητα και την διαπλοκή τους με τα διάφορα κέντρα εξουσίας; Άνθρωποι που δεν έχουν πετύχει τίποτα αξιόλογο στη ζωή τους, πώς είναι δυνατόν να διαχειριστούν τις βαριές ευθύνες της διακυβέρνησης μιας χώρας σαν την Ελλάδα;  Η σημερινή κατάσταση της χώρας αποδεικνύει το ολέθριο των μέχρι τώρα επιλογών μας.

Έχει αποδειχθεί ιστορικά πως τα ξένα κέντρα εξουσίας προωθούν στην ηγεσία της χώρας μας κατά κανόνα μέτριους και πλήρως ελεγχόμενους τοποτηρητές των συμφερόντων τους. Κύριο προσόν τους η δημαγωγία και το ψέμα, προκειμένου να εξαπατούν εύκολα τον Ελληνικό λαό. Αλλά τι μπορεί να χτιστεί πάνω στο ψέμα και ως πότε θα επιτρέπουμε να συνεχίζεται αυτό; 

 

Ας σεβαστούμε επιτέλους την κοινή λογική. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου αλλά δεν είναι ίδιοι και προφανώς δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες. Η ανάγκη λοιπόν επικράτησης της αξιοκρατίας είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε.

Σίγουρα, την αξιοκρατία σε ολόκληρη την κλίμακα του κράτους και της κοινωνίας θα έπρεπε να την έχουμε ήδη εφαρμόσει εδώ και χρόνια. Σήμερα αυτό δεν είναι μια απλή απαίτηση των καιρών, αλλά ο βασικότερος  όρος για την επιβίωσή μας ως έθνους. Είναι η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα. 

 Κανένα σχέδιο διάσωσης, κανένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης και κανένα πακέτο οικονομικής βοήθειας δεν πρόκειται  να μας σώσει αν τα διαχειριστούν τα ίδια αμαρτωλά και ανίκανα πρόσωπα. Χρειάζονται νέοι άξιοι Έλληνες. Δηλαδή άνθρωποι με ήθος, ικανότητα,  γνώσεις, εμπειρία, πατριωτισμό και όραμα. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν ήδη στο εξωτερικό.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε στη νεολαία μας το μήνυμα ότι ο άξιος θα προχωράει σ’ αυτόν  τον τόπο και όχι αυτός που έχει το «μέσον» και τις διασυνδέσεις. Κάθε Έλληνας πολίτης που συναισθάνεται την ευθύνη του τόσο απέναντι στην πατρίδα όσο και απέναντι στις επόμενες γενιές θα πρέπει στο μέτρο των δυνάμεών του να δράσει. Το διαδίκτυο είναι το πεζοδρόμιο του σήμερα, ας το αξιοποιήσουμε. Διαδώστε το αίτημα.  Η δύναμη των πολλών είναι τεράστια. Φωνή λαού – οργή Θεού. 

Αξιοκρατία το βασικό μας σύνθημα, εδώ και τώρα και παντού.

                

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+