Ενωμένοι μπορούμε! Ή τώρα ή ποτέ!!!

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Georgios rodopoulos* του Γεωργίου Ροδόπουλου

Καλούμαστε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους ήρωες μας, αυτούς που από την αρχή της ύπαρξης μας, ως γηγενείς και αυτόχθονες, αψήφησαν τον φόβο του θανάτου και υπερέβησαν τους εαυτούς τους υπερασπιζόμενοι πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια καθώς και τα ιδεώδη και ιδανικά μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Ήρωες που καθόρισαν την πολιτισμική μας υπόσταση, προσδιόρισαν την ταυτότητα των Ελλήνων, μεγαλούργησαν και έκαναν το αδύνατον δυνατό γράφοντας πολλές φορές ιστορία, δημιουργώντας και καθορίζοντας το μέλλον του ελληνισμού, κάνοντας τον διαχρονικό και αθάνατο. Ήρωες τόσο γνωστοί μα και τόσο άγνωστοι που με την πράξη τους μας έδωσαν την δυνατότητα να υπάρχουμε σήμερα σαν ελεύθερο έθνος.

Την ελευθερία αυτή εντέχνως κάποιοι θέλησαν να μας την στερήσουν πολλές φορές μα πάντα έβρισκαν εμπόδια, προερχόμενα από την ελληνική φλόγα που έκαιγε και καίει ακόμα και σήμερα μέσα στις καρδιές των Ελλήνων. Είναι αυτή η φλόγα που μεταλαμπαδεύεται από παππού σε εγγονό, από πατέρα σε υιό, από τον δάσκαλο του έθνους στο παιδί του έθνους. Είναι η γνώση της ελευθερίας, που καίει ασταμάτητα χιλιάδες χρόνια τώρα κάνοντας μας έθνος ανάδελφον, η γνώση η εκφραζόμενη από το θείον φως τόσο της αρχαιότητος και την ολυμπιακή φλόγα όσο και από το Άγιον φως του Πανάγιου τάφου και του αδελφού και πατέρα μας Ιησού Χριστού.

Οι ήρωες γεννάνε ήρωες. Μι εμείς τα παιδιά τους είμαστε αυτοί που καλούμαστε σήμερα για άλλη μια φορά να υπερασπιστούμε Θερμοπύλες.

Ο εχθρός ορατός πλέον και ύπουλος μας χτυπά ασύμμετρα και παράπλευρα έως ότου δώσει το κατά μέτωπον χτύπημα ώστε να κατορθώσει να πετύχει την εξόντωση της ελληνικής φλόγας, διότι έτσι θα καταστρέψει το τελευταίο προπύργιο της ελεύθερης βούλησης οδηγώντας την κοινωνία στην παρακμή και την πλήρη υποδούλωση της στην ελίτ μιας νέας κοινωνίας, μιας νέας τάξης πραγμάτων, όπως αναφέρεται με ανθρώπους υπολογίσιμους στις υπεροθόνες υπολογιστών και σε βίντεο γουώλ. Μιας κοινωνίας με νέα ήθη όπως πολύ έντεχνα θέλουν να μας διδάξουν μέσα από την διδασκαλία και την επανεγγραφή ιστορικών στιγμών. Μιας κοινωνίας με νέα ηθική που οι ηδονές και τα πάθη δεν θα αφήνουν χώρο εις την πνευματική ανέλιξη.

Μας λανσάρουν νέο είδος ανθρώπων, άφυλων, όπως είδαμε πριν λίγο καιρό σε διεθνές φεστιβάλ μουσικής, το άφυλο ον να απαγγέλει στίχους ζητώντας μεταμόρφωση, αντίποινα, εκδίκηση, στίχους που εάν παιχτούν ανάποδα μιλάνε για επικλήσεις και σκοταδισμό.
Και ερωτώ: Που οδηγούμαστε; Ποιους βάλαμε εις το τιμόνι του έθνους να κατευθύνουν το πλοίο της Ελλάδος με εμάς επιβάτες ;

Καθημερινά βιώνουμε καταστάσεις πολύμορφες ,προβληματισμούς που ως κοινωνία ,ως σύνολο καλούμαστε να επιλύσουμε ώστε να διαφυλάξουμε την ευρωστία και την ασφαλή μας διαβίωση. Άνθρωποι με διαφορετικές πεποιθήσεις ,αντιλήψεις επιθυμίες καλούμαστε να συμβιώσουμε στον κοινό χώρο που ονομάζουμε πατρίδα Ελλάδα, φαινομενικά διαφορετικοί μα αν κοιτάξουμε προσεκτικά θα διακρίνουμε τους κοινούς δεσμούς που μας ενώνουν και μας προσδιορίζουν ως σύνολο, ως φυλή, ως έθνος. Ως λαός διαμορφώσαμε αυτά τα ποιοτικά γνωρίσματα μέσα από τα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξης μας ως γηγενείς και αυτόχθονες .

Ο τόπος μας είναι αυτός που γεννά τους Έλληνες, ο ήλιος, τα πελάγη μας, τα βουνά και οι πεδιάδες μας, που χρόνια τώρα σμιλεύουν ανεξίτηλα τα κύτταρα μας και μας κατέστησαν ικανούς να εξελιχθούμε και να δημιουργούμε αυτοκρατορίες και πολιτισμό. Όλοι μας έχουμε βαθιά μέσα μας την ουσία, την αρχέγονη σπερματική φύτρα του γένους μας! Κυοφορούμε εν ζωή την Ελλάδα και θα γεννήσουμε με πόνο τα παιδιά της ευελπιστώντας αυτά τα γεννήματα να δώσουν τη λύση στα προβλήματα ολόκληρης της ανθρωπότητας, μα αυτό δεν θα συμβεί αν πρώτιστα δεν βυθιστούμε στα πολυδαίδαλα καλντερίμια της μνημοσύνης και από τον λαβύρινθο της ιστορίας δεν επαναφέρουμε στο παρόν αυτές τις σε λήθαργο αξίες μας και αρετές μας κάνοντας τις πράξεις ουσιαστικές και ρεαλιστικές. Αξίες που σφυρηλάτησαν και σμίλεψαν τον λαό μας και προσδίδουν σε αυτόν ποιοτικά γνωρίσματα κρατώντας μας πολιτισμικά σε μια αξιοκρατικά υψηλή θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Είμαστε όλοι αξιόλογοι άνθρωποι, έχουμε φτιάξει οικογένειες ή ζούμε μέσα σε αυτές αγαπώντας και προστατεύοντας αυτόν τον ιερό θεσμό. Ζούμε μέσα στην Ελλάδα μας αγαπώντας και προστατεύοντας και αυτό τον θεσμό. Πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη πλημμυρισμένη στο φως και στην ανιδιοτελή αγάπη ,δημιουργική και ενάρετη περιτριγυρισμένη με Άγιους που προστατεύουν όλους μας αγαπώντας και αυτόν τον θεσμό, δημιουργώντας έτσι το τρίπτυχο πατρίδα –θρησκεία –οικογένεια, βάζοντας την βάση πλήθους αξιών που ακολουθούν, αξίες που οι περισσότεροι είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιστούμε ακόμα και με τον θάνατο μας, αξίες που έκαναν δικούς μας ανθρώπους ήρωες και άλλους λαούς να λένε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Το μέλλον δημιουργεί προκλήσεις και τις προκλήσεις αυτές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με ομόνοια ,συνεργασία και μαχητικότητα διότι εάν δεν το πράξουμε θα κινδυνεύσει για άλλη μια φορά η Ιφιγένεια, δηλαδή η ισχύς του γένους.
Αυτές τις αρκετά δύσκολες στιγμές που η Ελλάδα βάλλεται από ασύμμετρες πιέσεις χρειάζεται φρόνηση και πειθαρχία, στρατηγική και τέχνη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Χρειαζόμαστε νέους ήρωες που θα βάλουν πάνω από το ίδιον όφελος το κοινό όφελος και την μητέρα Ελλάδα μας με ότι αυτή πρεσβεύει, νέους που θα έχουν διδαχτεί με τις διαχρονικές αρετές και αξίες και θα γίνουν τα νέα πρότυπα της κοινωνίας μας. Αυτοί οι ήρωες είμαστε εμείς και το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεπεράσουμε τον έντεχνα τοποθετημένο φόβο στις ψυχές μας, φόβο που κάποιοι διασπείρουν λέγοντας μας ότι αν δεν συνεχίσουμε να τους έχουμε αφέντες θα οδηγηθούμε στην καταστροφή και στον εμφύλιο. Αυτοί οι ήρωες καλούμαστε να γίνουμε και σήμερα για να υπερασπιστούμε βαθιές πολιτισμικές ρίζες και θυσίες των προγόνων μας, να υπερασπιστούμε την ευρωστία και την ευμάρεια των παιδιών μας, να υπερασπιστούμε δια της τελευταίας ακόμα ρανίδας του αίματος μας τον ιερό θεσμό του Έθνους.

Οδηγούμαστε σε νέες καταστάσεις που θα προκαλέσουν αναταραχές και ίσος καταστάσεις χαοτικές μα να γνωρίζετε ότι στο παρελθόν μας ζούνε χιλιάδες τέτοιες στιγμές που καταφέραμε να ξεπεράσουμε με ομόνοια και συνεργασία, με στρατηγική και ελληνικό ηρωισμό.

Αυτοί είμαστε! Είμαστε οι Έλληνες που φτιάξαμε αυτοκρατορίες πέντε φορές και οραματιζόμαστε την έκτη. Μια αυτοκρατορία που με κεφαλή τον ίδιο τον Χριστό και την αγάπη του για τον άνθρωπο και μια επιτροπή αρίστων για το ήθος τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους θα καταφέρουν να κρατήσουν τους ατίθασους ίππους του γένους μας γενόμενοι Ηνίοχοι και Ιπποκράτες και θα μας οδηγήσουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μας και πάλι, οδηγώντας όλους μας στην πραγματική αναλαμπή των αρετών και των αξιών μας.

Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας, είμαστε οι Έλληνες – υπέρ πίστεως και πατρίδος – είμαστε το άξιον εστί των Ελλήνων της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Είμαστε γεννήματα αυτού του τόπου που ονομάζετε Ελλάς και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που οι καιροί απαιτούν.
Μέσα από ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, που δυστυχώς έχει καταφέρει να αγκιστρωθεί γερά από επιπόλαιες επιλογές, ρουσφέτια και πλάνες και επιλέξαμε να μας εκπροσωπεί και να ορίζει την εθνική μας ταυτότητα εντός και εκτός της πατρίδος μας. Μέσα από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που από την εφαρμογή της υγιούς δημοκρατίας επέλεξε να χρησιμοποιεί ένα μικρό τμήμα της για δικό του όφελος, βολεύοντας υπερασπιστές και σόγια και αφήνοντας τον πολίτη εκτεθειμένο σε τραπεζίτες και λόμπι συγκεκριμένων συμφερόντων, που διέλυσε την αξιοπρέπεια μας, υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών μας και στέρησε το χαμόγελο από χιλιάδες συμπολίτες μας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε!

Είμαστε οι Έλληνες. Γεννήματα όλων αυτών που με αυτοθυσία πάλεψαν για τη δική μας ευρωστία και ευμάρεια, αυτή την ευρωστία που σήμερα χάνει ο ελληνικός λαός και έγινε προσφορά σε λίγους που αντί της δημοκρατικής εκπροσώπησης μας επέλεξαν μια νέα μορφή τυραννίας. Είμαστε αυτοί που σιχάθηκαν όλα αυτά τα ψέματα και τα τεχνάσματα που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν τα σάπια πολιτικά προσωπεία τους, πατώντας επάνω σε ελπίδες και όνειρα γενεών. Όραμα μας είναι η ανάδειξη των χαμένων αξιών που έκαναν το έθνος μας πρότυπο ανά την οικουμένη, αξίες που σφυρηλατήθηκαν διαχρονικά μέσα από αγώνες και κόπους όλων αυτών που εμείς σήμερα απαξιώνουμε και οδηγούμε στη λήθη!

Τα μέλη και η διοικούσα επιτροπή της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ καλούμε όλους όσους πιστεύουν σε αξίες όπως εντιμότητα, ηθική , αλληλοσεβασμός, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, συνεργασία, αξιοπρέπεια, να ενωθούν μαζί μας για να διώξουμε όλο αυτό το σκοτεινό αύριο που προεξοφλούν κάποιοι για τον ελληνικό λαό και όχι μόνο!

Οφείλουμε στις προηγούμενες και επόμενες γενιές να διασφαλίσουμε ένα κόσμο ειρήνης, ανάπτυξης, ασφάλειας, έννοιες που εκφύλισαν μεθοδικά μέσα από την παραχάραξη ιστορικόν στιγμών του έθνους, διάλυση της παιδείας, υποβάθμιση της γλώσσας και τόσων άλλων. Καλούμε όλους μας σε μια εκ βάθους αναθεώρηση των λαθών που μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα .

Καλούμε όλες τις ομάδες, κινήματα, ενεργούς πολίτες να απαξιώσουμε αυτή τη διαφθορά με την συσπείρωση μας σε ένα ιδεολογικό υπόβαθρο αξιών που είναι γραμμένες στο dna μας, να αφήσουμε πέρα τα εγώ και το ατομικό συμφέρον και λειτουργώντας σε ένα ενωτικό μέτωπο να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα σε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο.

Ενωθείτε αδέλφια μου! Ενωθείτε μαζί μας σήμερα για να σώσουμε ότι προλάβουμε! Οι ήρωες μας ας μας προστατέψουν! Ο Χριστός μας, η Μητέρα του, οι Αρχάγγελοι και οι Άγιοι μας να μας προστατέψουν και να μας οδηγήσουν και πάλι στο φως!

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν γιατί σήμερα το έθνος μας καλεί, μας καλεί το μέλλον του ελληνισμού, μας καλεί το ένδοξο παρελθόν μας να πράξουμε ως αρμόζει και θα το πετύχουμε γιατί μας ενώνουν περισσότερα από ότι μας χωρίζουν. Ήρθε η ώρα! Ενωθείτε μαζί μας ελεύθεροι στον νου και την ψυχή και φωνάξτε: είμαστε εδώ ενωμένοι, ζωντανοί για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Ορθοδοξία! Ζήτω οι Ήρωες των Ελλήνων!
Ζήτω η Ελευθερία! Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!

* Ο Ροδόπουλος Γεώργιος είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας, με μεγάλη συμμετοχή στα κοινά και Μέλος της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής
της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+