Τα ιδανικά και το καθήκον της Ελληνίδας μάνας!

Γράφτηκε από τον/την Eλεύθερη Πατρίδα Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Ampatzh*Της Κατερίνας Αμπατζή, φιλολόγου


Ως περήφανη Ελληνίδα γυναίκα, μάνα και σύζυγος, θέλω να πιστεύω ότι εκπροσωπώ όλες τις υγιώς σκεπτόμενες ελληνίδες γυναίκες που διακατέχονται από τα ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά με μένα. Αρχές, αξίες και ιδανικά, όπως η αγάπη για την πατρίδα μου, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία και η ειρήνη, η ομοψυχία και η ενότητα, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά .


Δυστυχώς σήμερα στη χώρα μας βιώνουμε μια ιδιαίτερου είδους κρίση, την οποία οι περισσότεροι αποκαλούν ''οικονομική''. Είναι όμως έτσι; Είναι απλά ο λογιστικός ισολογισμός η γιατρειά; Αν καταφέρουμε το έλλειμμα να γίνει πλεόνασμα λύσαμε το πρόβλημα; Αυτό μπορεί να είναι μια λύση με άξονα την ευημερία των αριθμών, όχι όμως ανθρωποκεντρική.


Με μια παιδεία που συνεχώς υποβαθμίζεται και κοινωνική πρόνοια σχεδόν ανύπαρκτη, με τους νέους στην ανεργία και σε αναζήτηση της τύχης εκτός συνόρων, με μια Ελλάδα να μαστίζεται από το δημογραφικό πρόβλημα και να συρρικνώνεται, να γερνάει, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.


Μάλλον είναι περισσότερο κρίση αρχών. Η επίπλαστη, όπως αποδείχτηκε, πρόοδος και ευημερία των τελευταίων δεκαετιών είχε ως συνέπεια τη λησμονιά, το ψεύτισμα των ιδεών, τον ευτελισμό των αξιών.


Όμως οι σημερινές προκλήσεις δεν επιτρέπουν χαλάρωση, είναι αμείλικτες, ανελέητες. Δεν αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός, όλοι (ή περίπου όλοι) αισθάνονται ως καθήκον να προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα. Το ζήτημα είναι, πώς πραγματικά υπηρετείται η πατρίδα;


Ο Γάλλος στοχαστής Louis Gabriel de Bonald είχε πει: «η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι το καθήκον σου».


Ποιό είναι λοιπόν το καθήκον μας;


Το καθήκον μας , είναι όλοι μας είναι να φυλάττουμε Θερμοπύλες.


Να είμαστε ως γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί, άοκνοι υπερασπιστές, φύλακες και φρουροί της Χριστιανικής μας Πίστης.


Να βροντοφωνάζουμε με όλη την δύναμή μας ότι δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν.


Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.


Να κινήσουμε γη και ουρανό, όλοι μαζί, και ενωμένοι να απελευθερώσουμε τα παιδιά μας που αυτή την στιγμή βρίσκονται φυλακισμένα σε τουρκικές φυλακές. Και αυτό σας το λέει μια περήφανη Ελληνίδα μητέρα ενός νεαρού αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού.


Να σταματήσουμε να λέμε συνεχώς το ''ωχ αδερφέ... ποιος είμαι εγώ να κάνω τη διαφορά''.


Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί εκείνο το πλαίσιο στην πατρίδα μας, ώστε οι επόμενες γενιές να νιώσουν ότι μπορούν να είναι αυτόνομες, ανεξάρτητες, με αυτοπεποίθηση και ελευθερία στη σκέψη. Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».


Έχοντας στο μυαλό μας την ρήση του Πιττακού του Μυτιλιναίου ενός εκ των 7 σοφών ότι «Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους», προτρέπω όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελεύθερης Πατρίδας, γιατί είναι το νέο ελπιδοφόρο κίνημα που ξέρει και μπορεί να κάνει την διαφορά. Να νιώσουμε όλοι ξανά ελεύθεροι και περήφανοι, μα πάνω απ' όλα να νιώσουμε την δόξα της ΕΛΛΑΔΑΣ!


*Η Κατερίνα Αμπατζή είναι φιλόλογος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτευτής της Ελεύθερης Πατρίδας στη Θεσσαλονίκη

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+