Ο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

0 Ν.Βασιλειάδης 20210400  Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης

 

Από την προπερασμένη εβδομάδα ζούμε στιγμές ‘’μεγαλείου αλλά Euro 2004’’. Διθυραμβικά σχόλια για τη γενναία στάση του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών, που απάντησε στα ίσα στον “φίλο του Μεβλούτ”. Για πρώτη φορά από το 1974!

Πραγματικά, στην εποχή της πνευματικής παρακμής και της οικονομικής εξαθλίωσης που ζούμε, έχουμε ανάγκη από το “εμβόλιο” απέναντι στην ψυχολογική μας καταρράκωση.

Πανηγυρίζουμε λοιπόν γιατί για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση Έλληνας ΥπΕξ είπε κατάμουτρα στον τούρκο ομόλογό του τα αυτονόητα. Στην εποχή των fake news, της fake δημοκρατίας, πόσο ανάγκη έχουμε και από fake επιτυχίες!

Με τον εν γνώσει μου κίνδυνο να χαρακτηριστώ μικρόψυχος και πηγαίνοντας απέναντι στο ρεύμα θα επιχειρήσω σταχυολογικά να ιχνηλατήσω την αυτονόητη ερμηνεία του “ιστορικού γεγονότος”.

Αυτά που δήλωσε ο κος Δένδιας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ως θέσεις στην ενότητα ελληνοτουρκικές διαφορές. Φαίνεται λοιπόν πως στα πλαίσια του αυτονόητου ρεαλισμού της μεταπολιτευτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής δεν τολμήσαμε να τα πούμε στους Τούρκους πρόσωπο με πρόσωπο!

Η θετική αξιολόγηση του γεγονότος των δηλώσεων - απαντήσεων συνίσταται στο δημόσιο χαρακτήρα (on camera). Ο αιφνιδιασμός του τούρκου υπεξ (γνωρίζω γραμματική, η έλλειψη κεφαλαίων είναι σημειολογική) ανέδειξε την αυτονόητη στάση που φέρνει σε αμηχανία και δύσκολη θέση τους οθωμανίζοντες γείτονές μας!

Η πραγματική και αυτονόητη αξιολόγηση άγει σε μία διττή (δικέφαλη) εκτίμηση: αφενός, τίποτα δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται. Ούτε η Αγία Σοφία θα πάψει να είναι τζαμί, ούτε το casus belli θα αρθεί , ούτε οι τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν, ούτε η τουρκία θα ακυρώσει – όπως ζητάμε – (εδώ η αρχή “οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται” δεν ισχύει για εμάς, αφορά μόνον την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών) το τουρκολιβυκό σύμφωνο, ούτε τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι, που παραμένουν παράνομα από τον Αύγουστο του 1974 (Αττίλας 2) θα αποχωρήσουν από τη μαρτυρική μεγαλόνησο (γι’ αυτά δεν έγινε λόγος). Αφετέρου όμως, απέναντι στη ψοφοδεή πάγια στάση του κατευνασμού και του δήθεν ρεαλισμού μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε στη στάση του αυτονόητου ρεαλισμού. Φτάνει να μη μείνουμε στα λόγια.

Γιατί, πέραν των αποστομωτικών δηλώσεων του κου Δένδια είχαμε και τη δήλωσή του πως η Ελλάδα παραμένει σταθερά υπέρ της λύσης της διζωνικής δικοινοτικής συνομοσπονδίας στο κυπριακό, λύση που απέρριψε με πραγματική γενναιότητα ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος και το 76% των αδελφών μας Κυπρίων!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις! ο κ. Δένδιας ερωτώμενος σε σχέση με τη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου για τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε αυτολεξεί:

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκινήσει να εξορύσσει στο βυθό της θάλασσας της Μεσογείου προκειμένου να βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο για έναν πολύ απλό λόγο.

Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε και από πλευράς κόστους θα ήταν πολύ πιο ακριβό σε σύγκριση για παράδειγμα με το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας. Οπότε από οικονομικής πλευράς, δεν βλέπω την Ελλάδα να γίνεται πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

Και με όλο το σεβασμό, το Αιγαίο για παράδειγμα αποτελεί έναν παράδεισο στη γη. Δε σχεδιάζουμε να μετατραπεί σε Κόλπο του Μεξικού. Κατά συνέπεια η Ελλάδα επιθυμεί να έχει ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού”!

Στο επίμετρο δε της “εθνικής επιτυχίας” παραθέτω την αυτονόητη ελληνική πολιτική πραγματικότητα: οι θάνατοι είναι αρκετά περισσότεροι από τις γεννήσεις (εκ των οποίων το 70% είναι αλλοδαποί), σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας από τους 33 εγγραφέντες νέους μαθητές μόνο τρεις (3) είναι Ελληνόπουλα!, οι πορείες και κινήσεις αναρχοαριστερών και λαθροεισβολέων ελεύθερες, αλλά μόνο στις εκκλησίες διπλές μάσκες!

Στις εκατοντάδες χιλιάδες νέων που έφυγαν στο εξωτερικό θα προστεθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων ανέργων – θυμάτων του παρατεταμένου εγκλεισμού της οικονομίας. Στον ορυμαγδό δε της δολοφονίας (εύγε στον όμιλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τη χρήση του σωστού όρου αντί της «εκτέλεσης» που νομιμοποιεί την εγκληματική πράξη) δημοσιογράφου, της Φουρθιωτιάδας και Λιγναδιάδας και της παράθεσης των “απόψεων” στελεχών της κυβέρνησης, όπως της κυβερνητικής εκπροσώπου (ας ερωτηθεί παρακαλώ ποια η άποψή της για τη σαϊντεολογία) ο “ανέμελος” Έλληνας πρωθυπουργός - της κυβέρνησης των 59 μελών (όταν Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία έχουν όλες αθροιστικά 58!) με υπουργό Εργασίας κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του! - παίζει τένις την ημέρα που σημειώνεται ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνώσεων! και δηλώνει ευθαρσώς πως για να γίνει πράξη η πολυπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύεται θα πολεμήσει τον νατιβισμό( τον αυτοχθονισμό)!

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ (ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ) ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝ ΘΕΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

 

Νίκος Βασιλειάδης

Δικηγόρος – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας

Πρόεδρος ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+