«ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΩΝ»

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

1 Νικ Βασ

Μία από τις ρήσεις που έχουν μείνει στην ιστορία είναι αυτή ενός παλαιού πολιτικού: «Όλη η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Ο ίδιος βέβαια, λίγο καιρό μετά, προφανώς από ανιδιοτέλεια και όχι από φιλαρχία, έγινε ο διευθυντής του φρενοκομείου! Πραγματικά, είναι λίαν οξύμωρο και λυπηρό στη χώρα που γέννησε τη λογική να έχει απωλεσθεί η κοινή λογική. («Αν είναι αλήθεια ότι το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε τα Ελληνικά είναι το βιολί της σκέψης». Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας ). 

Στη χώρα λοιπόν που δοξάστηκε όσο πουθενά αλλού το πνεύμα έχουμε παραδώσει, δεκαετίες τώρα, το πνεύμα μας. Το δομικό μας δηλαδή πρόβλημα είναι η απεμπόληση της ταυτότητάς μας, της ιδιοσυστασίας μας. Τοιουτοτρόπως, βαθμηδόν, εξοστρακίσαμε τη γλώσσα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας από την κοινωνική μας ζωή και τους άριστους από την πολιτική μας ζωή, αντικαθιστώντας τους με τους αναξιόχρεους αρεστούς του κομματικού σωλήνα ή της κληρονομικής ευγονικής.

Τούτου ένεκα, η εξαχρείωση και ο εκμαυλισμός διαπέρασε το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Μίας κοινωνίας, με «ταγούς» που γνωρίζουν καλύτερα και προτιμούν την εκφορά της αγγλικής από την ελληνική γλώσσα, που μετέτρεψαν το «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης» σε «πάρτης», που πρόθυμα εκχωρούν εθνικά συμφέροντα για τα δικά τους «καλά και συμφέροντα». Η αποκοπή από τις ρίζες μας, ο αφελληνισμός και η αποορθοδοξοποίηση (το μένος των κυβερνώντων για την Πίστη μας ξεπερνά κάθε όριο), η καταπολέμηση του νατιβισμού (αυτοχθονισμού) απέναντι στην επιλογή της πολυπολιτισμικότητας , η φυσιολογικοποίηση του «πάρα φύσει» συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης παράνοιας του πάλαι ποτέ Γένους των Ελλήνων, που καθεύδει τον νήδυμον.

Μετά ταύτα, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ο Πατριωτισμός και η Φιλοπατρία θεωρούνται αμάρτημα, αναστρέφεται η ιστορική αλήθεια με μετατροπή των θυτών σε θύματα και ανάστροφα, σύσσωμος ο «πολιτικός κόσμος» αναθεματίζει τυχόν ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών (μόνο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΕΣΤΙΑ σηκώνουν ψηλά το ζέον αυτό εθνικό ζήτημα), στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης κλείνουν ΜΕΘ γιατί 7.000 υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή, την ώρα που στα ΜΜΕ, τα σούπερ μάρκετ κυκλοφορείς ελεύθερα, αν είσαι λαθροεισβολέας μπορείς να κυκλοφορείς ανενόχλητος και ανεμβολίαστος, και, ενώ τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας αυξάνουν, 8.000 αστυνομικοί ελέγχουν τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων!. Όπως δε πολύ σωστά επισημαίνει ο φίλτατος και εξαίρετος διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης «Ό,τι αφορά το χρήμα επιτρέπεται, ό,τι αφορά τις αξίες μας απαγορεύεται»! Στο καζίνο λοιπόν μπορείς να «παίξεις» και με δωρεάν rapid test, αλλά στο θέατρο και το εστιατόριο του απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Σε αυτήν λοιπόν την ολοένα και περισσότερο ψυχοκαταθλιπτική κοινωνία μας μία είναι η θεραπεία, το εμβόλιο ή φάρμακο: η δημιουργία ενός γνήσιου πατριωτικού ρεύματος, από καθαρά και άφθαρτα πρόσωπα που θα επαναφέρει την Ελλάδα στις διαχρονικές της αξίες. Η ιστορία μας δείχνει το δρόμο. Ο Ελληνισμός έχει ανεξάντλητες αφετηρίες. Το 1897 ατυχής πόλεμος και διεθνής οικονομικός έλεγχος, 1912 η Ελλάδα διπλασιάστηκε σε έκταση και πληθυσμό.

Ως γνήσιος Μακεδόνας, αντί επιλόγου, παραθέτω τα παρακάτω:

«Ας λείψει το κράτος, που θα είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνει την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρεί το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξει μορφή ή να χαθεί.

Το κράτος, που εμποδίζει το έθνος, είναι περιττό και βλαβερό».
Ίων Δραγούμης

«Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας».

Μίκης Θεοδωράκης, 1925-2021, Συνθέτης και πολιτικός

«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Νίκος Βασιλειάδης, Δικηγόρος – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας

Πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημ."Δημοκρατία" 

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+