ΜΜΕ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Καραίνδρου

Σήμερα το πληροφορήθηκα από το μήνυμα μιας φίλης. Είχατε ακούσει ή διαβάσει εσείς κάτι για την παρακάτω είδηση; Όχι, βέβαια! Πλήρης αποσιώπηση! Ναι, μάθατε όμως εκείνη την ημέρα τα πάντα για τους διαγωνισμούς μαγειρικής, την μόδα, ποιοι τραγουδούν και χορεύουν καλύτερα, όλες τις λεπτομέρειες για δολοφονίες, θανάτους, ληστείες, διαζύγια κλπ στα δελτία ειδήσεων, καθώς και όλα τα σημαντικά κουτσομπολιά στα πρωινάδικα. Ακόμα και τα κρατικά κανάλια απέκτησαν ανάλογες σκουπιδοεκπομπές. Η συνταγή είναι γνωστή: Όσο πιο αποχαυνωμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο εύκολα χειραγωγείται…
 
Η Ελένη Καραΐνδρου, η διακεκριμένη Ελληνίδα συνθέτρια τιμήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021 με το διεθνές βραβείο “World Soundtrack Award”, στο Φεστιβάλ της Γάνδης.
Η Ελένη Καραΐνδρου αποτελεί μία εμβληματική φιγούρα της διεθνούς κινηματογραφικής σύνθεσης. Έχει καταφέρει να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να ταξιδέψει τις δημιουργίες της σε όλον τον κόσμο. Τα συναισθήματα που μεταδίδουν οι μελωδίες της είναι μοναδικά και η εμπειρία που προσφέρουν στον ακροατή αξέχαστη. Μία πραγματική πηγή έμπνευσης αποτελεί το έργο της, με στοιχεία που συγκινούν τα αυτιά και την ψυχή μας.
Η συνθέτρια βραβεύθηκε για τη συνολική της προσφορά στον χώρο της 7ης τέχνης, στο Φεστιβάλ της Γάνδης. Πρόκειται για ένα διεθνούς φήμης φεστιβάλ, το οποίο γίνεται ετησίως και το οποίο συνδέεται άμεσα με τον χώρο του κινηματογράφου, χάρη στα βραβεία “World Soundtrack Awards” που διοργανώνει συστηματικά. Μάλιστα, στα πλαίσια των βραβείων οργανώνονται εντυπωσιακά κοντσέρτα προς τιμήν των καλλιτεχνών και της προσφοράς τους στην τέχνη του σινεμά.
Η φετινή τελετή που διοργάνωσε το Φεστιβάλ της Γάνδης ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021, στην Όπερα της Γάνδης, και η Ελένη Καραΐνδρου αποτελούσε επίτιμη καλεσμένη της εκδήλωσης. Συμμετείχε μάλιστα μουσικά, παίζοντας στο πιάνο, με την συνοδεία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο βιολί, αλλά και της φιλαρμονικής των Βρυξελλών.
Τα βραβεία για το 2021
• Film Composer of the Year: Daniel Pemberton (Rising Phoenix, Enola Holmes & The Trial of the Chicago 7)
• Television Composer of the Year: Carlos Rafael Rivera (The Queen’s Gambit & Hacks - Season 1)
• Best Original Song: "Call me Cruella” from Disney’s Cruella (Nicholas Britell, Florence Welch, Steph Jones, Jordan Powers & Taura Stinson)
• Discovery of the Year: Nainita Desai (The Reason I Jump)
• Public Choice Award: Benji Merrison (SAS: Red Notice)
• Lifetime Achievement Award: Eleni Karaindrou
• SABAM Award for the Best Original Composition by a Young International Composer: Dougal Kemp
Η Ελένη Καραΐνδρου τιμήθηκε με το Βραβείο «Lifetime Achievement Award» (επιτεύματα δια βίου).
Τα βραβεία για τα «επιτεύγματα δια βίου» απονέμονται από διάφορους οργανισμούς, εθνικούς ή διεθνείς για την αναγνώριση της συνεισφοράς μιας προσωπικότητας καθ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της.
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης
Γεν. Γραμματέας Πολιτικού Συμβουλίου
ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+