ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Σάλο προκαλεί στο πανελλήνιο το γεγονός ότι ο Αφγανός δήμιος της δεκαεννιάχρονης Γερμανίδας Μαρίας Λάντενμπέρκερ είναι το ίδιο πρόσωπο με τον “παραλίγο” δολοφόνο της φοιτήτριας στην Κέρκυρα.

Ο Αφγανός Χουσεΐν Κ. - αν πραγματικά λέγεται έτσι - είχε συλληφθεί και καταδικασθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Οκτώβριο του 2015 κατάφερε να αποφυλακισθεί κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευοπούλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών και του είχε επιβληθεί τότε ο περιοριστικός όρος να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του, στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, μια φορά τον μήνα.

Φυσικά, οι δικηγόροι, είτε των Μ.Κ.Ο. είτε κάποιων κύκλων, φροντίζουν, και εδώ είναι το ζητούμενο, να τους μυούν στα μυστικά των νόμων (κάτι που τους καθιστά και ηθικά αυτουργούς) και ειδικά να τους παροτρύνουν να δηλώνουν ανήλικοι! Δηλαδή έρχεται το κύκλωμα αυτό και βοηθά κάθε λογής κακοποιό στοιχείο που έρχεται στη χώρα μας και εγκληματεί! Φυσικά έναντι αμοιβής... Οι ίδιοι κύκλοι που δρουν ανεξέλεγκτα σε αγέλες, αλλά με εσωτερική δομή και ιεραρχία, είναι αυτοί που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας συνεπικουρούμενοι από μερίδα του «τύπου», οι οποίοι αναφέρουν ότι οι δημοσιογραφικές τους πηγές είναι του τύπου «από φήμες» , «όπως μας καταγγέλθηκε», «όπως ισχυρίστηκαν», «πιθανόν φασίστες» κ.α.

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε την υπόθεση των αδίστακτων Γεωργιανών, που είχαν συλληφθεί για τον φόνο του άτυχου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Αίγινα, έχοντας μάλιστα το χαρτί της αποφυλάκισης τους στην τσέπη, όπως και του άτυχου εικοσιεφτά-χρονου κοσμηματοπώλη από τη Θεσσαλονίκη που έρχονται και αυτά, όπως και πολλά άλλα, να προστεθούν στη μακρά λίστα ανάλογων περιστατικών.

Φυσικά, τα ευαίσθητα κατά τα άλλα Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρουν το παραμικρό, για να μην δημιουργηθούν – άκουσον άκουσον - ρατσιστικές εκτροπές κατ΄ επιταγή των πολιτικών πατρόνων τους.

Επιγραμματικά, θα αναφέρουμε ότι ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που ψηφίσθηκε το 2015, προβλέπει ότι αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικασθεί σε κάθειρξη άνω των 10 ετών και έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους. Ο δολοφόνος του άτυχου 27 χρονου κοσμηματοπώλη στην Θεσσαλονίκη έμεινε 8,5 χρόνια στις φυλακές και κατόπιν κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 4000 κρατούμενοι, εκ των οποίων πολλοί που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, έχουν αφεθεί ελεύθεροι κάνοντας χρήση του επαίσχυντου νόμου. Το μόνο που δεν μας απαντούν αυτοί οι πολιτικοί καρεκλοκένταυροι είναι αν και κατά πόσο ο νόμος, που προβλέπει να βγαίνουν αδίστακτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί, λειτουργεί σε βάρος των αθώων πολιτών. Τους πολίτες αυτής της χώρας ποιός θα τους προστατεύσει;

Εμείς στη νέα πολιτική παράταξη «Ελεύθερη Πατρίδα» πιστεύουμε πως χωρίς πολιτική βούληση δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Η χώρα θα παρασύρεται ακυβέρνητη ένεκεν της πολιτικής απραξίας και της επακόλουθης πολιτικής απαξίωσης και ανυποληψίας. Έτσι, απλά θα γινόμαστε απαθείς μάρτυρες ακραίων περιστατικών που θα ταξινομούνται αδιάφορα σε μια άκρη, για να προστεθούν σε ένα μακρύ κατάλογο ανάλογων περιστατικών.

Το ζήτημα είναι πολιτικό και υπάρχει λύση! Μια πολιτική λύση που θα παραμερίζει καθετί κίβδηλο το οποίο ερμηνεύεται ως αλληλέγγυο και εκφράζεται από κόμματα, οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και συναφή συντεχνιακά κέντρα. Μια πολιτική λύση που θα σέβεται πρωτίστως τον Έλληνα πολίτη, αλλά και τον πραγματικό, ταυτοποιημένο μετανάστη και πρόσφυγα που έχει την ανάγκη όλων μας.

Ο πολίτης αυτής της πολύπαθης χώρας πρέπει να προστατευτεί επιτέλους από μια στιβαρή πολιτική, που θα δρα ως λίθος προσκόμματος διασφαλίζοντας στο έπακρον τα συμφέροντα του τόπου. Καθετί έξω από την πολιτική νομιμότητα είναι εφάμαρτο, επικίνδυνο και μη ηθικό.

Η «Ελεύθερη Πατρίδα», αφουγκραζόμενη την Ελληνική κοινωνία και με αίσθημα ευθύνης προς αυτή, με πολιτική σύνεση και ωριμότητα, με άμεσο και αποτελεσματικό μακροπρόθεσμο σχέδιο, όπως απορρέει από τις πολιτικές θέσεις μας, έχει και την πολιτική βούληση και την ικανότητα να αλλάξει τις αναχρονιστικές και εθνομηδενιστικές πολιτικές.

Το πνεύμα της αληθινής, ρεαλιστικής, εφηρμοσμένης πολιτικής πρέπει να συνάδει με το πνεύμα της δημοκρατίας που γεννήθηκε και μεγαλούργησε στη χώρα μας.

Με φωνή στεντόρεια και με λόγο καθαρό ας τολμήσουμε την πολιτική υπέρβαση! Συστρατευθείτε μαζί μας! Δώστε μας δύναμη, ώστε να αλλάξουμε τη καθοδική πορεία της Πατρίδος μας και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει!

Κωσταντίνος Δραγούμης

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+