ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

President

 

Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός παρακολουθεί έναν ορυμαγδό αποκαλύψεων, άγοντα σε ένα επικίνδυνα νοσηρό περιβάλλον, που όζει από παντού. «Νόμιμες επισυνδέσεις», επιχειρηματικές «δραστηριότητες» πολιτικών προσώπων, με περίεργες απολήξεις - επεκτάσεις στη γείτονα Τουρκία, εκμαυλισμός και εξαχρείωση, παρακράτος με εγκληματικό αποτύπωμα κλπ. Σε οποιοδήποτε κράτος της «προηγμένης» Εσπερίας θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα είχαν οδηγηθεί στη φυλακή. Στην ευλογημένη Ελλάδα με τον τεράστιο φυσικό πλούτο και φορτία ισχύος πολιτισμού και ιστορίας, οι φτωχοποιημένοι από τις συμπληγάδες πέτρες της ακρίβειας και του χρηματιστηρίου ενέργειας πολίτες παρακολουθούν τα εξοργιστικά διατρέξαντα με παθητικότητα, καθεύδοντας τον νήδυμον (κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου).

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Φίλες και φίλοι,

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ είναι ένας ζων πολιτικός οργανισμός, με σταθερό πρόσημο της πολιτικής της ταυτότητας τον πατριωτισμό, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας.
Ως βασική της στοχοθεσία παραμένει η δημιουργία ενός μεγάλου, γνήσιου πατριωτικού πόλου, που θα εκφράσει τις εθνοκεντρικές πατριωτικές δυνάμεις, απέναντι στον εσμό των εκφραστών της παγκοσμιοποίησης, του εθνομηδενισμού, της αποδόμησης, της πολυπολιτισμικότητας, της αποορθοδοξοποίησης και του αφελληνισμού.

Αυτός ο αγώνας έχει μεγάλο προσωπικό κόστος: Βανδαλισμός του γραφείου μου στο πανεπιστήμιο, πολύμηνη καθυστέρηση στη μονιμοποίησή μου, σοβαρά προσκόμματα και μεθοδεύσεις στην εξέλιξή μου, προσπάθεια απαξίωσης της προσωπικότητάς μου και άλλα τινα. Είναι δε γνωστό τοις πάσι πως, εφόσον το επιθυμούσα και συμφωνούσα να συμβιβαστώ με το σύστημα, η «προσωπική μου αποκατάσταση» θα είχε επέλθει προ πολλού.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι, δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, χωρίς προσωπική διακινδύνευση, έχουν καταστεί κήνσορες (μεταφορικά αυστηροί κριτές – δήθεν προασπιστές του «Τάξις και Ηθική»), επαναστάτες του πληκτρολογίου, ικανοποιώντας προσωπικά συμπλέγματα, παρουσιάζοντες εαυτούς ως κατέχοντες τη μοναδική πολιτική αλήθεια, μη αντιλαμβανόμενοι την πολιτική τους (πέρα της εν τοις πράγμασι) ανορθογραφία και παραβλέποντας το γεγονός πως δεν έχουν συμμετάσχει ούτε σε εκλογές «Φίλων των Κυνηγών».
Από κοντά, ομού, και η «τάξις των ασπαλάκων» (ασπάλαξ = ο τυφλοπόντικας, που ζει και κινείται στο σκοτάδι και τη νύχτα και απεχθάνεται το φως του ήλιου και της ημέρας), που κρυπτόμενοι, λάθρα μετέρχονται ανοίκειες μεθόδους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12-7-2022 - Ανασυγκρότηση Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών και ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους, κρίθηκε επιβεβλημένη η ανασυγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ με νέα μέλη που διαθέτουν πολιτική εμπειρία, χρόνο και θα είναι ενεργά ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στις αυξημένες υποχρεώσεις μας, που προκύπτουν με την συμμετοχή μας στον νέο πολιτικό φορέα που συγκροτήθηκε (στον οποίον η αποτελεί βασική συνιστώσα) και θα συμμετάσχει στις εκλογές,
Μετά τα παραπάνω, το νέο Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ αποτελείται πλέον από τα παρακάτω στελέχη:

Πρόεδρος: Βασιλειάδης Νικόλαος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής: Μήτσιος Γιάννης, Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος

Γεν. Γραμματέας: Ευαγγελίδης Δημήτρης, Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής

Μέλος: Βελέντζας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, αρθρογράφος εφημερίδας ΛΑΟΣ Ν. Ημαθίας

Μέλος: Βεντούρης Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Διαφήμισης

Μέλος: Καρανικόλαου Εβίτα, Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας

Μέλος: Κοβάτση Εύη, Ιστορικός, Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μέλος: Μιχαλόπουλος Σταύρος, Δικηγόρος

Μέλος: Σπυρόπουλος Γιώργος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΜΑΚ. - πρ. πρόεδρος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το Γραφείο Τύπου
της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8-10-2021 - ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε (5) χρόνια από την ίδρυση (24.10.2016) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Η συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές του 2019, η αδιάλειπτη παρουσία μας στα ΜΜΕ, οι αιχμηρές παρεμβάσεις μας στο δημόσιο λόγο κατέστησαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ τη διακριτή πατριωτική δύναμη του καθαρού, μη πολιτικά οξειδωμένου πολιτικού λόγου.
Στη βάση αυτής της κατάκτησης συνεχίζουμε με σταθερή προσήλωση στην πρωτοβουλία για την, επιτέλους, δημιουργία ενός ΓΝΗΣΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, μακράν από επιπόλαιες μικροσυμπράξεις και από καλοβολεμένους του συστήματος, που θα είναι πραγματικά αντισυστημικός και θα συμμετέχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οψέποτε αυτές γίνουν.
Σήμερα λοιπόν, ώριμοι όσο ποτέ, προχωράμε δυναμικά στο νέο μας ξεκίνημα!
Μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, επικοινωνίες – δια ζώσης ή τηλεφωνικά – με τα στελέχη μας (συμμετείχαν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής), λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Α) Αποφασίστηκε η μετονομασία της «Διοικούσας Επιτροπής» σε Πολιτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει και το καταστατικό.
Β) Συγκροτείται το νέο εννεαμελές (9μελές) Πολιτικό Συμβούλιο, με την προσθήκη, στο προσεχές διάστημα, και επιπλέον μελών, εφόσον εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, ως κάτωθι:
1) Νικόλαος Βασιλειάδης, Πρόεδρος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
2) Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αντιπρόεδρος, ιατρός – χειρουργός, πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (2010-2014), πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού (2014-2019).
3) Δημήτριος Ευαγγελίδης, Γενικός Γραμματέας, Συγγραφέας – Αναλυτής.
4) Ιωάννης Μήτσιος, Γενικός Διευθυντής, MΑ, Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος.
5) Ιωάννης Βελέντζας, ηλεκτρολόγος – μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, αρθρογράφος εφημερίδας ΛΑΟΣ Ν. Ημαθίας.
6) Νικόλαος Γεωργίου, πρώην στέλεχος ΕΛΑΣ, συγγραφέας, δημοσιογράφος, π. πρόεδρος Συλλόγου «Ίωνες –Ιωνική Γη».
7) Θαλής Καραγιαννόπουλος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, συγγραφέας, Επόπτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Η.Π.Α. για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.
8)Σταύρος Μιχαλόπουλος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης.
9) Γεώργιος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, π. πρόεδρος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Γ) Μέχρι το τέλος του 2021 το αργότερο (αν δεν ανακύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις), θα δημοσιοποιηθεί μία διακήρυξη προσωπικοτήτων από την Ελλάδα, την Κύπρο μας (ενιαίος λόγος και χώρος για εμάς) και την Ομογένεια, που θα περιγράφει με ενδελέχεια το πλαίσιο και τα υφολογικά χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ, ΓΝΗΣΙΟΥ, ΣΟΒΑΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με την πολιτική πλατφόρμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ να αποτελεί τη βάση που θα στηθεί η όλη προσπάθεια.
Δ) Καλούμε όλα τα μέλη μας να προχωρήσουν σε επανεγγραφή (θα δοθούν οδηγίες και διευκρινίσεις), καθώς και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που αφουγκράζεται το κοινό μας Όραμα να εγγραφούν στην ΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, προκειμένου να προχωρήσουμε έως την Άνοιξη του 2022 στο ιδρυτικό μας συνέδριο.
"Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά".
Οδυσσέας Ελύτης – Εν λευκώ (1992) ‘’Μικρά Έψιλον’’.
Από το Γραφείο Τύπου

 

EPA Slider Vouli

Οι Τούρκοι ''αποκεφαλίζουν'' την Εκκλησία της Κύπρου για την Επανάσταση του 1821!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210709 Σφαγές Τουρκων Κύπρος 1821

Η Ιστορία διδάσκει ποιοί είναι οι Τούρκοι!

Στις 9 Ιουλίου 1821 στην Κύπρο, οι ''φιλήσυχοι μουσουλμάνοι'' Τούρκοι θέλοντας να εκδικηθούν για την έκρηξη της επανάστασης τον Μάρτιο του 1821 στην Ελλάδα, απαγχονίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό στην πλατεία Διοικητηρίου της Λευκωσίας, ενώ την ίδια μέρα αποκεφαλίζουν και 3 μητροπολίτες

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ή ο COVID-19 σε νέες αποστολές;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210703 Covid 19 Είναι γνωστό σε όλους όσοι μελετούν την ανθρώπινη ιστορία ότι οι τυραννικές εξουσίες προκειμένου να ελέγξουν τους λαούς που κυβερνούν χρησιμοποιούν συχνά τη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε". Έτσι, ένα μέρος του λαού στρέφεται εναντίον του άλλου και οι εξουσιαστές μένουν πάντα στο απυρόβλητο.

Το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας, αφού ξεθώριασαν τελείως οι αντιπαραθέσεις δεξιά-αριστερά, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, κ.α. μια καινούργια διαίρεση υποδαυλίζεται έντονα

Ευχές στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210613 Πανελλαδικες

Αύριο ξεκινά για τους υποψηφίους η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα, οι νέοι μας αποτελούν της ελπίδα του τόπου για την επόμενη μέρα.

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με υπομονή και επιμονή, με τόλμη και αισιοδοξία, που πιστεύουμε ότι τους διακρίνουν, προσδοκούμε να είναι οι μελλοντικοί καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες που η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει.

Ο αγώνας αυτός είναι σίγουρα μια από τις πολλές μάχες που θα δώσουν οι νέοι μας στη ζωή τους στοχεύοντας στην ατομική τους πρόοδο αλλά και στη εξέλιξη και ανάπτυξη της Πατρίδας.

Η Ελεύθερη Πατρίδα εύχεται σε όλες και όλους τους υποψηφίους Καλή Επιτυχία!

 

Το Γραφείο Τύπου της Ελεύθερης Πατρίδας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3645335 Κεντρική ιστοσελίδα: www.eleftheripatrida.gr

 

Για το επίσημο πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, όπως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πατήστε ΕΔΩ

Εργατικό Νομοσχέδιο 2019

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210610 Famprika1Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να μεταβάλλει βασικές σταθερές της εργατικής νομοθεσίας που θα πλήξουν τους εργαζομένους και θα υπονομεύσουν την ίδια την έννοια της εργασίας.

Με αστείες δικαιολογίες ότι έτσι γίνεται στην Ευρώπη, εφαρμόζουμε το ευρωπαϊκό δίκαιο και δήθεν θα υπάρχει περισσότερο ευελιξία και ισορροπία μεταξύ ελεύθερου χρόνου και εργασίας των εργαζομένων αλλά και της

Δικαιοσύνη και Δημοκρατία

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210609 DikaiosiniΣεισμό πολλών Ρίχτερ προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση-βόμβα του εισαγγελέα Σπύρου Παππά να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για παράβαση καθήκοντος, όπου ως επόπτης των Εισαγγελέων Διαφθοράς για το σκάνδαλο της Novartis αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία που έδιναν οι αμερικανικές αρχές και ενοχοποιούσαν συγγενικό πρόσωπο πολιτικού. Είναι η πρώτη φορά

Η Άλωση της Βασιλεύουσας!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210528 Άλωση

“Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν”

Αυτή ήταν η περήφανη απάντηση του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο κάλεσμα των Οθωμανών για παράδοση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453!

Αυτή είναι η διαχρονική απάντηση των Ελλήνων όταν καλούνται να παραδώσουν γην και