Ο αντιπρόεδρος μας Γ. Μήτσιος για την επίσκεψη Blinken και την επικαιρότητα.

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Ο αντιπρόεδρος της Ελεύθερης Πατρίδας και διεθνολόγος Γιάννης Μήτσιος καλεσμένος στο ΕΝΑ CHANNEL της Καβάλας αναλύει την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, μιλά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία στην είσοδο της δεύτερης χρονιάς.

Παρακολουθείστε εδώ.

Άσκηση ένδικων μέσων "Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων"

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!


Την Πέμπτη 16.02.2023 εκδικάστηκε η τριτανακοπή του Σωματείου «Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων – Ο Παύλος Μελάς», φυσική εξέλιξη της «Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων», αυτών που με τη θυσία, το αίμα και τον αγώνα τους απελευθέρωσαν την Μακεδονία.

Πληρεξούσιος δικηγόρος του Συλλόγου ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ κος Νίκος Βασιλειάδης, που κινήθηκε σε καθαρά νομικό επίπεδο, αποφεύγοντας την πολιτική εκμετάλλευση του σοβαρού αυτού εθνικού θέματος, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, που στο όνομα της πατριδοκαπηλείας και της λαϊκιστικής  δημαγωγίας επιδόθηκαν σε έωλους και ιλαρούς βερμπαλισμούς.

Η ένταση που δημιουργήθηκε, η προβολή του θέματος και η ανάδειξη των «κέντρων» που στηρίζουν το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» ενόχλησε πολλούς, που άρχισαν να διαχέουν ανυπόστατες και υποβολιμαίες φήμες.

 

Συνέντευξη του προέδρου στην εκπομπή του Ν. Νικολόπουλου.

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Στην εκπομπή του Ν.Νικολόπουλου «Μαξίμου ακούει;» στο κανάλι Pronews, την 3η Φεβρουαρίου 2023 ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της Ελεύθερης Πατρίδας.

Ο κος. Βασιλειάδης συζήτησε με τον γνωστό παρουσιαστή και πολιτικό θέματα της επικαιρότητας.

Δείτε εδώ το βίντεο της εκπομπής με την παρουσία του προέδρου μας.

74η Επέτειος της Μάχης της Φλώρινας - Ομίλια προέδρου

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του προέδρου της Ελεύθερης Πατρίδας στην εκδήλωση για την 74η επέτειο της Μάχης της Φλώρινας.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο εδώ.

Συνέντευξη του Προέδρου στην εκπομπη Black Monday

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

«Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν, ότι θα είναι αυτοί που θα σε σώσουν»

Αριστοφάνης, «Βάτραχοι».

Ο Πρόεδρος της «Ελεύθερης Πατρίδας» κ. Νίκος Βασιλειάδης μίλησε, χθες 06_02_23 χωρίς φόβο και πάθος για τα πάντα όλα!
Παρακολουθήστε την συνέντευξη του ,στην εκπομπή “Black Monday”,του κ. Τάσου
Γκουριώτη στο Pronews: Video εδώ

 

 

2023: «ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Show Readmore: Όχι

Καλή και ευλογημένη Χρονιά, με υγεία, ευτυχία, επιτυχίες και κάθε καλό!

Στην εκκίνηση της νέας χρονιάς, κατά τον εορτασμό της πρώτης μεγάλης Γιορτής της Χριστιανοσύνης, των Φώτων και του Αγιασμού των Υδάτων, ο νους μας, με όλα αυτά που βιώνουμε στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ανατρέχει και στην ελληνική δοξασία των «καλικαντζάρων».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν τη λαϊκή φαντασία, που μας έρχεται από παλιά: «Έρχονται από τη γης από κάτω. Όλο το χρόνο πελεκούν με τα τσεκούρια να κόψουν το δένδρο που βαστάει τη γης , αλλά όταν κοντεύουν να το κόψουν έρχεται ο Χριστός και μονομιάς ξαναγίνεται το δένδρο και τότε τα δαιμόνια χιμούν στη γης επάνω και πειράζουν τους ανθρώπους» (Νικόλαος Πολίτης).

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του σήμερα, αν και το δέντρο της ελληνικής γης είναι ποτισμένο με μαρτύρων και ηρώων αίμα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. Αφήσαμε, επί δεκαετίες, τους «καλικάντζαρους», όχι μόνον να μας φοβίσουν, αλλά και να μας ακρωτηριάσουν, να μας εκμαυλίσουν και να μας εξαχρειώσουν. Απαρνηθήκαμε τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις ελληνοχριστιανικές αξίες μας. Έτσι, λειτουργικά αναλφάβητοι, ανιστόρητοι και απαίδευτοι, απωλέσαμε την ταυτότητά μας, παραδοθήκαμε αμαχητί και γίναμε η Σουηδία του νότου, καθώς η πλειοψηφία των εγκαταβιούντων στην ευλογημένη αυτή γη κατατρύχεται από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης»! – την ταύτιση δηλαδή του θύματος με τον βιαστή του!

Ποτέ άλλοτε όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, σε καμία γωνία του κόσμου, δεν έγιναν τόσα πολλά εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα και τα θύματα χειροκροτούν και προσκυνούν αυτούς που τα προκάλεσαν!

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

President

 

Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός παρακολουθεί έναν ορυμαγδό αποκαλύψεων, άγοντα σε ένα επικίνδυνα νοσηρό περιβάλλον, που όζει από παντού. «Νόμιμες επισυνδέσεις», επιχειρηματικές «δραστηριότητες» πολιτικών προσώπων, με περίεργες απολήξεις - επεκτάσεις στη γείτονα Τουρκία, εκμαυλισμός και εξαχρείωση, παρακράτος με εγκληματικό αποτύπωμα κλπ. Σε οποιοδήποτε κράτος της «προηγμένης» Εσπερίας θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα είχαν οδηγηθεί στη φυλακή. Στην ευλογημένη Ελλάδα με τον τεράστιο φυσικό πλούτο και φορτία ισχύος πολιτισμού και ιστορίας, οι φτωχοποιημένοι από τις συμπληγάδες πέτρες της ακρίβειας και του χρηματιστηρίου ενέργειας πολίτες παρακολουθούν τα εξοργιστικά διατρέξαντα με παθητικότητα, καθεύδοντας τον νήδυμον (κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου).

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Φίλες και φίλοι,

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ είναι ένας ζων πολιτικός οργανισμός, με σταθερό πρόσημο της πολιτικής της ταυτότητας τον πατριωτισμό, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας.
Ως βασική της στοχοθεσία παραμένει η δημιουργία ενός μεγάλου, γνήσιου πατριωτικού πόλου, που θα εκφράσει τις εθνοκεντρικές πατριωτικές δυνάμεις, απέναντι στον εσμό των εκφραστών της παγκοσμιοποίησης, του εθνομηδενισμού, της αποδόμησης, της πολυπολιτισμικότητας, της αποορθοδοξοποίησης και του αφελληνισμού.

Αυτός ο αγώνας έχει μεγάλο προσωπικό κόστος: Βανδαλισμός του γραφείου μου στο πανεπιστήμιο, πολύμηνη καθυστέρηση στη μονιμοποίησή μου, σοβαρά προσκόμματα και μεθοδεύσεις στην εξέλιξή μου, προσπάθεια απαξίωσης της προσωπικότητάς μου και άλλα τινα. Είναι δε γνωστό τοις πάσι πως, εφόσον το επιθυμούσα και συμφωνούσα να συμβιβαστώ με το σύστημα, η «προσωπική μου αποκατάσταση» θα είχε επέλθει προ πολλού.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι, δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι, χωρίς προσωπική διακινδύνευση, έχουν καταστεί κήνσορες (μεταφορικά αυστηροί κριτές – δήθεν προασπιστές του «Τάξις και Ηθική»), επαναστάτες του πληκτρολογίου, ικανοποιώντας προσωπικά συμπλέγματα, παρουσιάζοντες εαυτούς ως κατέχοντες τη μοναδική πολιτική αλήθεια, μη αντιλαμβανόμενοι την πολιτική τους (πέρα της εν τοις πράγμασι) ανορθογραφία και παραβλέποντας το γεγονός πως δεν έχουν συμμετάσχει ούτε σε εκλογές «Φίλων των Κυνηγών».
Από κοντά, ομού, και η «τάξις των ασπαλάκων» (ασπάλαξ = ο τυφλοπόντικας, που ζει και κινείται στο σκοτάδι και τη νύχτα και απεχθάνεται το φως του ήλιου και της ημέρας), που κρυπτόμενοι, λάθρα μετέρχονται ανοίκειες μεθόδους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12-7-2022 - Ανασυγκρότηση Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών και ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους, κρίθηκε επιβεβλημένη η ανασυγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ με νέα μέλη που διαθέτουν πολιτική εμπειρία, χρόνο και θα είναι ενεργά ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στις αυξημένες υποχρεώσεις μας, που προκύπτουν με την συμμετοχή μας στον νέο πολιτικό φορέα που συγκροτήθηκε (στον οποίον η αποτελεί βασική συνιστώσα) και θα συμμετάσχει στις εκλογές,
Μετά τα παραπάνω, το νέο Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΟ.ΣΥΜ.) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ αποτελείται πλέον από τα παρακάτω στελέχη:

Πρόεδρος: Βασιλειάδης Νικόλαος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής: Μήτσιος Γιάννης, Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος

Γεν. Γραμματέας: Ευαγγελίδης Δημήτρης, Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής

Μέλος: Βελέντζας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, αρθρογράφος εφημερίδας ΛΑΟΣ Ν. Ημαθίας

Μέλος: Βεντούρης Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Διαφήμισης

Μέλος: Καρανικόλαου Εβίτα, Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας

Μέλος: Κοβάτση Εύη, Ιστορικός, Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μέλος: Μιχαλόπουλος Σταύρος, Δικηγόρος

Μέλος: Σπυρόπουλος Γιώργος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΜΑΚ. - πρ. πρόεδρος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το Γραφείο Τύπου
της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8-10-2021 - ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε (5) χρόνια από την ίδρυση (24.10.2016) της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Η συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές του 2019, η αδιάλειπτη παρουσία μας στα ΜΜΕ, οι αιχμηρές παρεμβάσεις μας στο δημόσιο λόγο κατέστησαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ τη διακριτή πατριωτική δύναμη του καθαρού, μη πολιτικά οξειδωμένου πολιτικού λόγου.
Στη βάση αυτής της κατάκτησης συνεχίζουμε με σταθερή προσήλωση στην πρωτοβουλία για την, επιτέλους, δημιουργία ενός ΓΝΗΣΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, μακράν από επιπόλαιες μικροσυμπράξεις και από καλοβολεμένους του συστήματος, που θα είναι πραγματικά αντισυστημικός και θα συμμετέχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οψέποτε αυτές γίνουν.
Σήμερα λοιπόν, ώριμοι όσο ποτέ, προχωράμε δυναμικά στο νέο μας ξεκίνημα!
Μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, επικοινωνίες – δια ζώσης ή τηλεφωνικά – με τα στελέχη μας (συμμετείχαν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής), λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Α) Αποφασίστηκε η μετονομασία της «Διοικούσας Επιτροπής» σε Πολιτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει και το καταστατικό.
Β) Συγκροτείται το νέο εννεαμελές (9μελές) Πολιτικό Συμβούλιο, με την προσθήκη, στο προσεχές διάστημα, και επιπλέον μελών, εφόσον εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, ως κάτωθι:
1) Νικόλαος Βασιλειάδης, Πρόεδρος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
2) Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αντιπρόεδρος, ιατρός – χειρουργός, πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (2010-2014), πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού (2014-2019).
3) Δημήτριος Ευαγγελίδης, Γενικός Γραμματέας, Συγγραφέας – Αναλυτής.
4) Ιωάννης Μήτσιος, Γενικός Διευθυντής, MΑ, Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος.
5) Ιωάννης Βελέντζας, ηλεκτρολόγος – μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, αρθρογράφος εφημερίδας ΛΑΟΣ Ν. Ημαθίας.
6) Νικόλαος Γεωργίου, πρώην στέλεχος ΕΛΑΣ, συγγραφέας, δημοσιογράφος, π. πρόεδρος Συλλόγου «Ίωνες –Ιωνική Γη».
7) Θαλής Καραγιαννόπουλος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, συγγραφέας, Επόπτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Η.Π.Α. για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.
8)Σταύρος Μιχαλόπουλος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης.
9) Γεώργιος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, π. πρόεδρος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Γ) Μέχρι το τέλος του 2021 το αργότερο (αν δεν ανακύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις), θα δημοσιοποιηθεί μία διακήρυξη προσωπικοτήτων από την Ελλάδα, την Κύπρο μας (ενιαίος λόγος και χώρος για εμάς) και την Ομογένεια, που θα περιγράφει με ενδελέχεια το πλαίσιο και τα υφολογικά χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ, ΓΝΗΣΙΟΥ, ΣΟΒΑΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με την πολιτική πλατφόρμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ να αποτελεί τη βάση που θα στηθεί η όλη προσπάθεια.
Δ) Καλούμε όλα τα μέλη μας να προχωρήσουν σε επανεγγραφή (θα δοθούν οδηγίες και διευκρινίσεις), καθώς και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που αφουγκράζεται το κοινό μας Όραμα να εγγραφούν στην ΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, προκειμένου να προχωρήσουμε έως την Άνοιξη του 2022 στο ιδρυτικό μας συνέδριο.
"Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά".
Οδυσσέας Ελύτης – Εν λευκώ (1992) ‘’Μικρά Έψιλον’’.
Από το Γραφείο Τύπου

 

EPA Slider Vouli