ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Άλλο ένα διοικητικό φιάσκο στα νησιά μας. Μένουν χωρίς ρεύμα!
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από χθες το μεσημέρι η Φολέγανδρος και η Σίκινος, λόγω βλάβης στην υποβρύχια διασύνδεση από την Ίο προς τη Σίκινο.
Με δεδομένο πως παρομοίως ηλεκτροδοτούνται αλλά και τηλεπικοινωνιακά συνδέονται πλείστα όσα από τα νησιά μας, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αλλά και η ίδια η Κρήτη, επισημαίνουμε πως τα νησιά, που συμμετέχουν σημαντικά στο εθνικό οικονομικό προϊόν, είναι ευάλωτα ποικιλοτρόπως λόγω της φυσικής θέσης τους.
Καθώς βιώσαμε την πρόσφατη, οδυνηρότατη, κρατική αβελτηρία στον Σαρωνικό κόλπο, αναρωτιόμαστε και ερωτούμε τους θεσμικά αρμοδίους:
Υπάρχει πρόνοια και πρόληψη έτσι ώστε σε παρόμοια περιστατικά να μη απομονώνονται τα νησιά μας; Υπάρχουν ή όχι και γιατί, εγκατεστημένα συστήματα κάλυψης της ηλεκτροδότησης έως ότου αυτή αποκατασταθεί οριστικά; Έχει ερευνηθεί και αποκλειστεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς;