Δελτίο Τύπου: Η Κυπριακή τραγωδία του 1974

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Αττίλας

Δελτίο Τύπου         20 Ιουλίου 2019

Η Κυπριακή τραγωδία του 1974. Δεν ξεχνούμε!

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα της Κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Μια αχρείαστη επέμβαση εκ μέρους του πραξικοπηματία Ιωαννίδη, η Τουρκική εισβολή, οι πολεμικές συγκρούσεις, η προδοσία των επικεφαλής του στρατεύματος, η εγκατάλειψη της Κύπρου από την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», ο Αττίλας 2 και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα γεγονότα μένουν ακόμη ως τεράστια αναπάντητα ερωτήματα, καθώς ο λεγόμενος «φάκελος της Κύπρου» κρατιέται ακόμη κλειστός!
Ο Ελληνισμός απώλεσε τμήμα το 38% του Κυπριακού εδάφους, το οποίο έκτοτε η Τουρκία έχει υπό την κατοχή της και εποικίζει συστηματικά προς όφελός της, παρά τις αλλεπάλληλες αντίθετες αποφάσεις του ΟΗΕ. Η Κύπρος ως ανεξάρτητο κράτος είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη τον θαλάσσιο πλούτο της έχει καταστεί κέντρο διεθνών εξελίξεων υψηλού κινδύνου.
Ας ευχηθούμε κάποτε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα γεγονότα της Κύπρου, το μεγάλο και ακανθώδες ζήτημά της να επιλυθεί, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και η Μεγαλόνησος να αποτελέσει χώρο ειρηνικής συμβίωσης και προόδου των κατοίκων της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Δεν ξεχνούμε!

Γραφείο Τύπου

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+