ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελληνοτουρκικά

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

EPA daphni small

 

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το συσχετισμό ισορροπιών των μεγάλων δυνάμεων και την ελληνική αδυναμία να φυλάξει επαρκώς τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της, προχώρησε ένα βήμα στην μεγάλη αναμέτρηση που επιδιώκει στην Ανατολική Μεσόγειο για την εκμετάλλευση του ενεργειακού, αλλά και του αλιευτικού πλούτου που υπάρχει.

 Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο μετά την υπογραφή του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός ακούει για μέτρα που θα λάβει (και που δεν παίρνει)  η ελληνική κυβέρνηση, για το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας και τα «μαθήματα» διεθνών σχέσεων και συμπεριφοράς
που δίνει στην Τουρκία.

Το Διεθνές Δίκαιο μας δίδει το δικαίωμα να ανακηρύξουμε και να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Τουρκίας. Μας δίδει επίσης το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.  Γιατί δεν το πράττουμε, τι φοβόμαστε; Ή μήπως έχουν συμφωνηθεί στα παρασκήνια συμφωνίες για συνεκμετάλλευση και αποφυγή κλιμάκωσης σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αυτών που μας δίδει το διεθνές δίκαιο;

Η Ελλάδα θα κληθεί αργά η γρήγορα να απαντήσει στην τελική φάση των σχεδίων της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τότε κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί, να πει δεν ήξερα ή μας κορόιδεψαν οι σύμμαχοι.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                                      

Ακαδημίας 57 – 106 79 Αθήνα,

www.eleftheripatrida.gr, τηλ:2103645335

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+