Ανάγκη σοβαρής αντίδρασης της Ελλάδος εναντίον της Τουρκίας για το λαθρομεταναστευτικό και τις διεκδικήσεις της

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20200229 Εισβολή ΛάθροΗ κατάσταση με την Τουρκία και τους «συμμάχους» μας έφτασε στο απροχώρητο!

Ο ανεξέλεγκτος πλέον Ερντογάν, πιεσμένος από την αποτυχία του τουρκικού στρατού στο μέτωπο του Ιντλίμπ στην Συρία, εντελώς απροκάλυπτα απειλεί την ΕΕ και στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες αφροασιάτες ισλαμιστές στην Ελλάδα. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αντί να αντιδράσουν αποφασιστικά, προσπαθούν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν την Τουρκία στο τέλμα που έχει πέσει (με δική της ευθύνη) εισβάλλοντας στη Συρία.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ζητάει και στηρίζει τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης:

1) Καταγγελία της Τουρκίας στον ΟΗΕ για εκβιαστική συμπεριφορά έναντι της Ελλάδος, που συνοδεύεται από απειλές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

2) Καταγγελία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για αντισυμμαχική συμπεριφορά.

3) Καταγγελία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αίτημα Έκτακτης Σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με απαίτηση λήψης μέτρων, ως εξής:

α/ πάγωμα στα προγράμματα χρηματοδότησης της Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, επιβολή ρήτρας 100 χιλιάδων ευρώ στην Τουρκία για κάθε μετανάστη που δεν παίρνει πίσω στις επαναπροωθήσεις.

β/ απαγόρευση χρήσης των ευρωπαϊκών αεροδρομίων από την Turkish Airlines ως μέσο πίεσης της Τουρκίας για το λαθρομεταναστευτικό.

4) Έναρξη ταχύτατων διαδικασιών επέκτασης των χωρικών μας υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο, όπως έχουμε νομικό δικαίωμα.

5) Έναρξη επαφών σε υψηλό επίπεδο με τη Ρωσία.

Βεβαίως, βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η αλλαγή νοοτροπίας του φοβικού, ενδοτικού και ευθυνόφοβου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο με τις συνεχείς υποχωρήσεις του εξέθρεψε και υπέθαλψε την τουρκική επιθετικότητα.

 

Το Γραφείο Τύπου της Ελεύθερης Πατρίδας

Ακαδημίας 57, ΤΚ 10679, Αθήνα - Τηλ. 2103645335

www.eleftheripatrida.gr   fb: Ελεύθερη Πατρίδα   t: Elefth_Patrida

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+