Ευρωπαϊκή Ένωση και Κορονοϊός

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20200412 Δ ΕΕ και Κορονοιος

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της Ελεύθερης Πατρίδας

Η παγκόσμια κρίση που δημιούργησε το φαινόμενο του κορωνοϊού απέδειξε, ακόμη και στους πλέον φανατικούς οπαδούς της, ότι η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. δεν έχει κανένα μέλλον, μια και απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά, προτιμώντας την βολική λύση των συμβιβασμών. Έτσι, η ανάγκη για μια «λύση» πριν το καθολικό Πάσχα οδήγησε τους Υπουργούς Οικονομικών σε μία συμφωνία, που αφήνει όμως πολλές «ουρές» και σκοτεινά σημεία ακόμη και στους 3 βασικούς άξονες των δανείων αξίας 540 δισ. ευρώ. Πόσο μάλλον για το  μελλοντικό «νέο ταμείο» που θα συζητηθεί στις 23 Απριλίου 2020 σε επίπεδο ηγετών.

            Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για μια ακόμη απόφαση κατώτερη των περιστάσεων. Αντί όπως οι ΗΠΑ να τυπώσουν νέο χρήμα, περιορίστηκαν σε μίζερες διευκολύνσεις δανεισμού, από τον οποίο όμως προκύπτουν όροι. Δεν υπήρξε, ως όφειλε, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεκκίνηση των οικονομιών, την αντιμετώπιση της έξαρσης της ανεργίας και την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος.

            Η απαίτηση ενός ευρωπαϊκού «σχεδίου Μάρσαλ» και για την έκδοση ενός «κορωνο-ομολόγου» των 9 κυβερνήσεων, μια πρωτοβουλία που αρχικά συμμετείχε και η ελληνική κυβέρνηση, έπεσε στο κενό, αντιμετωπίζοντας τις πεισματικές αντιδράσεις του ολλανδικού «λαγού» της Γερμανίας.

            Η χώρα μας μπαίνει σε μια ακόμα πιο κρίσιμη περίοδο και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Νέα μνημόνια δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί και οι «τεχνοκράτες», τόσο το καλύτερο για την χώρα.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

 

Ακαδημίας 57, ΤΚ 10679, Αθήνα - Τηλ. 2103645335  www.eleftheripatrida.gr   fb: Ελεύθερη Πατρίδα   t: Elefth_Patrida  

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+