ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 Νοεμβρίου 2016 - εορτή των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ υποκλίνεται με απέραντο σεβασμό στα στελέχη (εν ενεργεία και απόστρατους) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συνεορτάζουν σήμερα με την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Υπεραγία Θεοτόκο μας.

Είμαστε λαός που πιστεύουμε στην διασφάλιση της ειρήνης και της δημοκρατίας όπως παραδόθηκε σε εμάς από τους προγόνους και τους ήρωες της πατρίδας μας. Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά έναν από τους ισχυρότερους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, που εξακολουθούν να εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια της βαθιάς κρίσης, γιατί η δύναμή του πηγάζει βαθιά από την ελληνική κοινωνία, της οποίας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

Όπως έχει αναδείξει και η Ιστορία στο παρελθόν, οι αγωνιστές των Ενόπλων Δυνάμεων, με την απέραντη θυσία τους και αυταπάρνηση για την πατρίδα ήταν αυτοί που πάντοτε διασφάλιζαν την απαραίτητη εθνική ομοψυχία μπροστά σε κρίσιμες καταστάσεις. Γι’ αυτό και απαιτούν ιδιαίτερο σεβασμό και αντιμετώπιση και όχι συμπεριφορές απάδουσες και απαξιωτικές προς το σκοπό και την αποστολή τους.

Οι Ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο αποτελούν διαχρονικά την ισχυρότερη εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια, τη ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά είναι και μία δύναμη που εγγυάται την τόσο απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα που χρειαζόμαστε ως λαός, για να πορευτούμε εν ειρήνη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε αυτή την τραγική ελληνική καθημερινότητα και συγκυρία.

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+