Η Παιδεία στο απόσπασμα!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20201013 Παιδεια

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν.

Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις που θυμίζουν φαρσοκωμωδία. Ωσάν να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που διαχρονικά μαστίζουν τον ευαίσθητο αυτό κλάδο στη χώρα μας και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι με την επιβολή μάσκας, την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στα υπό κατάληψη σχολεία θα λυθούν όλα τα προβλήματα ως ...δια μαγείας.

Ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις που προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια αλλά και τη λογική του ανθρώπου. Κάθε αντίθετη επιστημονική άποψη περί μη αναγκαιότητας χρήσης μάσκας στα σχολεία και ιδιαίτερα στα δημοτικά θεωρείται.... συνωμοσιολογία! Επιβάλλεται παντού η τηλεκπαίδευση, ενώ προκλητικά αγνοείται η αντικειμενική αδυναμία πολλών οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές δυσκολίες και το οικονομικό κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος. Και το κερασάκι στην τούρτα! Ενώ επί χρόνια ενθαρρύνονταν οι καταλήψεις για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, σήμερα ποινικοποιούνται, γιατί απλά έτσι βολεύει το σύστημα. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την πρόσφατη πρωθυπουργική απόφαση για ματαίωση των φετινών παρελάσεων, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η πατρίδα μας και η παιδεία μας διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο.

Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αυταρχισμό που απαγορεύει και ποινικοποιεί οποιαδήποτε έκφραση ελευθερίας και οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει Ελλάδα και ιστορία. Θεωρούμε ότι πλέον οι καιροί δεν είναι μόνο χαλεποί αλλά και "ου μενετοί" και η δική μας σήμερα αδράνεια και αδιαφορία θα έχει ολέθριες συνέπειες αύριο για τα παιδιά μας.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για το μέγα θέμα της Εθνικής μας Παιδείας, καλεί όλους τους Έλληνες που ανησυχούν να αγωνιστούν ο καθένας από το δικό του μετερίζι και να προετοιμαστούν για μια πραγματική αντίσταση σε αυτή την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης.

 

Το Γραφείο Τύπου της Ελεύθερης Πατρίδας

Ακαδημίας 57, ΤΚ 10679, Αθήνα • Τηλ. 2103645335

www.eleftheripatrida.gr fb : Ελεύθερη Πατρίδα t: Elefth_Patrida

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+