Οι “Χριστιανομάχοι”

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210106 Χριστιανομάχοι Εδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, αλλά μεθοδευμένης επίθεσης εναντίον της Ορθοδοξίας εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ προς την εκκλησία, σε μια προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης του ρόλου της στην ελληνική κοινωνία με αφορμή το υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η χριστιανοφοβία που έντεχνα καλλιεργείται τόσο από πολιτικά κόμματα της Βουλής, αλλά και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, διαπιστώνεται ότι στόχο έχει την σταδιακή απομάκρυνση του ελληνικού λαού από την Πίστη του και την αποδόμηση της Ορθοδοξίας ως συνεκτικού στοιχείου του ελληνικού έθνους. Παράλληλα, η Ιεραρχία της Εκκλησίας άρχισε να συνειδητοποιεί πλέον ότι η πολιτική της συναλλαγής, της συμπόρευσης, και της στήριξης στις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας απέτυχε οικτρά, εμφανιζόμενη στα μάτια του πολιτικού συστήματος ως μια χρήσιμη ΜΚΟ για την ανακούφιση της κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές.

Φθάνουμε δυστυχώς σε ένα κομβικό σημείο στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους που αποκαλύπτεται ένα βαθύ χάσμα των κυβερνώντων με την θρησκευτική πίστη και τις παραδόσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ως θεσμικό σύμβολο της χώρας και του ελληνικού έθνους δείχνει την απαξίωση και τη δυσφορία της στις θρησκευτικές τελετές, τα σύμβολα του έθνους ακόμη και στον εθνικό ύμνο, θεωρώντας ‘τα ως φαινόμενα εθνοκεντρισμού που δεν ταιριάζουν με την πολιτική της ιδεολογία και φιλοσοφία.

Τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος  από την ελληνική επανάσταση θα είναι τραγικό να διχάσουν τον ελληνικό λαό σε καιρούς δύσκολους κοινωνικά και εθνικά, με αυτές τις νοοτροπίες και μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τους νεογενίτσαρους της κυβέρνησής του να συνέλθουν πριν είναι πολύ αργά. Η υπομονή έχει τα όριά της…

 

Το Γραφείο Τύπου της Ελεύθερης Πατρίδας

Ακαδημίας 57, ΤΚ 10679, Αθήνα • Τηλ. 2103645335

www.eleftheripatrida.gr fb : Ελεύθερη Πατρίδα t: Elefth_Patrida

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+