Η Άλωση της Βασιλεύουσας!

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210528 Άλωση

“Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν”

Αυτή ήταν η περήφανη απάντηση του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο κάλεσμα των Οθωμανών για παράδοση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453!

Αυτή είναι η διαχρονική απάντηση των Ελλήνων όταν καλούνται να παραδώσουν γην και ύδωρ! Μια απάντηση που στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί, καθόσον οι σημερινοί ταγοί του Ελληνισμού δεν έχουν ίχνος εθνικής υπερηφάνειας!

Σήμερα ο μεγάλος εχθρός δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Φράγκοι, ούτε οι Σλάβοι! Είναι οι εσωτερικοί εχθροί, αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά και ηθικά και συνεχίζουν την καταστροφή της! Σήμερα, με την φοβική και δουλική εξωτερική πολιτική, καθώς και με την αθρόα εισβολή και τον εποικισμό της χώρας μας από εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς οπαδούς κυρίως του ισλάμ, η χώρα κινδυνεύει από μια δεύτερη Άλωση!

Η μνήμη τέτοιων μεγάλων ιστορικών γεγονότων ενός έθνους, όπως το δικό μας, επιβάλλεται να έχουν ως στόχο την εθνική αφύπνιση και την εθνική ενότητα. Ένας λαός με όπλο την ιστορία του, μπορεί να ερμηνεύσει σωστά το παρελθόν, ώστε επαγωγικά να σταθεί αξιοπρεπώς και κριτικά στο παρόν και να σχεδιάσει αισιόδοξα για το μέλλον.

Ας αφυπνισθούμε λοιπόν κι ας ενωθούμε. Κι ας μην επιτρέψουμε μια νέα Άλωση του Ελληνισμού!

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ακαδημίας 57, 106 79 Αθήνα, www.eleftheripatrida.gr, τηλ: 2103645335

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+