Δικαιοσύνη και Δημοκρατία

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210609 DikaiosiniΣεισμό πολλών Ρίχτερ προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση-βόμβα του εισαγγελέα Σπύρου Παππά να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για παράβαση καθήκοντος, όπου ως επόπτης των Εισαγγελέων Διαφθοράς για το σκάνδαλο της Novartis αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία που έδιναν οι αμερικανικές αρχές και ενοχοποιούσαν συγγενικό πρόσωπο πολιτικού. Είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη σε εν ενεργεία αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται (με ευθύνη και των λειτουργών της) από το πολιτικό σύστημα για το ξέπλυμα σκανδάλων, ατιμωρησίας και ασυλίας αλλά και αποφάσεων που τραυματίζουν την ίδια την Δημοκρατία στη χώρα μας (Μνημόνια, Συμφωνία των Πρεσπών, λίστα Λαγκάρντ, περικοπές κλπ).

Δημοκρατία χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει και είναι στο χέρι των λειτουργών της να την προασπίσουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Τολμήστε…

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ακαδημίας 57 – 106 79 Αθήνα, www.eleftheripatrida.gr, τηλ:2103645335

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+