Εργατικό Νομοσχέδιο 2019

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Δελτία Τύπου

20210610 Famprika1Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να μεταβάλλει βασικές σταθερές της εργατικής νομοθεσίας που θα πλήξουν τους εργαζομένους και θα υπονομεύσουν την ίδια την έννοια της εργασίας.

Με αστείες δικαιολογίες ότι έτσι γίνεται στην Ευρώπη, εφαρμόζουμε το ευρωπαϊκό δίκαιο και δήθεν θα υπάρχει περισσότερο ευελιξία και ισορροπία μεταξύ ελεύθερου χρόνου και εργασίας των εργαζομένων αλλά και της διαπραγμάτευσης από τον εργαζόμενο για τους όρους εργασίας η κυβέρνηση φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα.

Μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην κανονικοποίηση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων κλονισμό της Συνταγματικής ισορροπίας

 

Στα βασικά του σημεία το νομοσχέδιο:

α) νομιμοποιεί τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ωρα εργασιών

β) καταργεί την Κυριακάτικη αργία για πολλές κατηγορίες εργαζομένων

γ) υπερτονίζει τις ατομικές συμβάσεις έναντι των συλλογικών

δ) θέτει ανυπέρβλητους περιορισμούς στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικάτων

Φτάνει πια η υπονόμευση της κοινωνικής ειρήνης και ο διχασμός του Ελληνικού λαού. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετά από μια δεκαετία μνημονίων θα αυξήσουν την ανισότητα μεταξύ των εργαζομένων και την φτωχοποίησή τους, με μόνους κερδισμένους τις επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο που στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ακαδημίας 57 – 106 79 Αθήνα, www.eleftheripatrida.gr, τηλ:2103645335

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+