Ιδρυτική Διακήρυξη

EPA daphni ModifiedΕλληνίδες, Έλληνες

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους σας με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγάπη, προσκαλώντας σας σε έναν αγνό και δίκαιο αγώνα για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Το Παγκόσμιο Σύστημα νοσεί θανάσιμα. Η άρχουσα πολιτική τάξη, στερούμενη παντελώς ηθικής και υποδουλωμένη απόλυτα στο χρήμα, βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης. Ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος διέρχεται μια καταλυτική κρίση. Οι θεσμοί υπονομεύονται, οι αξίες διαβρώνονται, οι αρετές περιφρονούνται, οι συνειδήσεις δοκιμάζονται και οι πολίτες φτωχοποιούνται, διασύρονται και εμπαίζονται.

Στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό σκηνικό, αυτόκλητες πολιτικές και οικονομικές οντότητες, καθώς και αυτόκλητοι κύκλοι εξουσίας, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, αποφασίζουν ερήμην των λαών για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάστασή τους.

Η διεθνής πολιτική και οικονομική τάξη, όπως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, δεν μπορεί να ενσαρκώσει τα οράματα των λαών για ειρήνη και ευημερία. Αντίθετα ανοίγει το δρόμο για μια παγκόσμια αυταρχική διακυβέρνηση. Οι μεγάλοι διεθνείς Οργανισμοί δείχνουν αδύναμοι να κάνουν πράξη τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκαν. Ιδιαίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να οδηγήσει και να αναδείξει την Ευρώπη των Εθνών σε μια Ένωση του πνεύματος, της ανθρωπιάς και του πολιτισμού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Πατρίδα μας, με μαθηματική βεβαιότητα, βαδίζει στην απόλυτη καταστροφή, έχοντας τις τελευταίες δεκαετίες στο τιμόνι της πολιτικές ολιγαρχίες που αναρριχήθηκαν στην εξουσία με κίβδηλους εκλογικούς νόμους που οι ίδιες έφτιαξαν και ψήφισαν, με κίβδηλη πλειοψηφία, αντίθετα από ότι επιτάσσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η Ελλάδα μας, χωρίς πνεύμα, χωρίς ηθική, παρασυρμένη από ανίκανους πολιτικούς, με μια δήθεν δημοκρατία, σέρνεται στους σακατεμένους δρόμους μιας απάνθρωπης και ανήθικης Ευρώπης, μέσα στη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα της σύγχρονης διανόησης, ψάχνοντας εναγωνίως στους σκουπιδοτενεκέδες της δήθεν ουμανιστικής Δύσης να εξασφαλίσει την καθημερινή της τροφή!

Η Χώρα μας έχει απολέσει σε μεγάλο μέρος την εθνική της κυριαρχία. Οι εξουσίες του κράτους, νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική, έχουν χάσει το ρόλο τους, παρασυρόμενες από το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα και τις επιταγές της δήθεν ενωμένης Ευρώπης. Οι ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις παίρνονται από τις Βρυξέλλες. Η οικονομία μας, κατόπιν προμελετημένου σχεδίου, έχει χρεοκοπήσει και στηρίζεται στα δανεικά των ''εταίρων'' μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ. Η Ελληνική Βουλή δεν μπορεί να ψηφίσει κανένα νόμο χωρίς έγκριση των δανειστών. Μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας έχει πουληθεί και έχει τεθεί ως ενέχυρο για να παίρνουμε δανεικά, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται επ' ωφελεία του Ελληνικού λαού, αλλά γα την εξόφληση των υπέρογκων τόκων ενός ψεύτικου και ανήθικου χρέους, που δημιουργήθηκε έντεχνα για τον διαρκή έλεγχο της Πατρίδας μας. Η Παιδεία διαλύεται. Η Εκκλησία, η οποία αποτελεί την από αιώνων τροφό του Γένους μας, διασύρεται και περιφρονείται, επιδιώκεται δε απροκάλυπτα από τους κυβερνώντες η θεσμική υποβάθμισή της. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας απαξιώνονται. Η ντόπια παραγωγή, το εμπόριο, η βιοτεχνία, η βιομηχανία πλήττονται ανεπανόρθωτα. Η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων αλλοεθνών και αλλοθρήσκων παρανόμων μεταναστών αποτελεί τεράστια απειλή για την κοινωνική μας συνοχή, την ομοιογένεια του πληθυσμού και την εσωτερική ασφάλεια της Χώρας. Η πάλαι ποτέ δοξασμένη Ελλάδα των Ελλήνων αμαχητί αλλάζει κάτοχο. Η ζηλευτή πατρίδα μας ξεπουλιέται ολοκληρωτικά! Σήμερα η Ελλάδα ''αλλάζει χέρια'', εξ' αιτίας της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων!

Εμπρός λοιπόν!

Εσείς που πιστεύετε ότι η Χώρα μας πρέπει να μείνει Ελληνική και Ορθόδοξη.

Εσείς που θέλετε να ανακτήσουμε και πάλι την χαμένη μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Εσείς που αγανακτείτε βλέποντας να πωλείται κάθε υλική, πνευματική και πολιτιστική μας περιουσία.

Εσείς που αντιλαμβάνεσθε ότι παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα που φτωχοποιούν το λαό μας, το χρέος και η ανεργία αυξάνονται.

Εσείς που θέλετε να μάθετε την αλήθεια για το χρέος και να δείτε να μας αποδίδουν αυτά που άλλοι μας χρωστάνε.

Εσείς νέες και νέοι που δίκαια αγανακτείτε γιατί σας παραδίδουμε μια Ελλάδα διαλυμένη και χρεωκοπημένη.

Εσείς νέες και νέοι που βλέπετε τις ανίκανες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών να σας στερούν το ιερό δικαίωμα της εργασίας, αναγκάζοντάς σας να φύγετε στο εξωτερικό.

Εσείς οι γονείς που βλέπετε τα παιδιά σας, τα βλαστάρια σας, να φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί οι θλιβεροί πολιτικοί μας δεν τους παρέχουν την απλή δυνατότητα να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στη γη που τα γέννησε. 

Εσείς που βλέπετε τις επιχειρήσεις σας να φορολογούνται βάναυσα και ακόμη περισσότερο να συρρικνώνονται και να κλείνουν.

Εσείς που μείνατε άνεργοι και χάνετε τα σπίτια σας από τα μέτρα των αντισυνταγματικών και εξευτελιστικών μνημονίων.

Εσείς που είδατε τους μισθούς και τις συντάξεις σας να μειώνονται πάνω από το μισό, από την ανικανότητα των τελευταίων κυβερνήσεων, ενώ ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής ζουν πλουσιοπάροχα και παρασιτικά εις βάρος του λαού.

Εσείς που καταλαβαίνετε ότι γεμίζουν την Ελλάδα με ξένους έποικους και μας επιβάλλουν την αλλοίωση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας.

Εσείς που δεν ανέχεστε τον καθημερινό βιασμό του Συντάγματος, την γελοιοποίηση του εθνικού μας Κοινοβουλίου και την απαξίωση της Δημοκρατίας μας.

Εσείς που καταλαβαίνετε ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και ότι για την πραγματική επανεκκίνηση του Κράτους απαιτείται ένα νέο Σύνταγμα ελληνοκεντρικό, μια νέα Πολιτεία δικαιοσύνης και προόδου.

Εσείς που βλέπετε την εθνική μας Παιδεία να διαλύεται, την Υγεία και την κοινωνική πρόνοια να καταρρέουν, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να απαξιώνονται και τη Δικαιοσύνη, χειραγωγούμενη από την εκτελεστική εξουσία, να αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της.

Εσείς που πιστεύετε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση με τις δικές μας δυνάμεις, με δουλειά και εκμετάλλευση των εθνικών μας πόρων και προϊόντων, με την εξασφάλιση αυτάρκειας.

Εσείς που επιθυμείτε ένα σωστά οργανωμένο κράτος, με αποκεντρωτική διοίκηση και περιφερειακή ανάπτυξη, με βάση την κοινωνική συνεργασία και τον κοινοτισμό, χωρίς δυνάστες και κομματικούς στρατούς.

Εσείς που ανησυχείτε για το δημογραφικό μας πρόβλημα και θέλετε η ελληνική οικογένεια να επιστρέψει στα πρότυπα του βασικού κυττάρου της κοινωνίας.

Εσείς που θεωρείτε ότι η χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής πρέπει να γίνεται με μοναδικό γνώμονα το μέγιστο δυνατό εθνικό όφελος.

Εσείς που πιστεύετε στα δίκαια όλων των σκλαβωμένων αδερφών μας.

Εσείς που θέλετε να επανακτήσουμε τη δόξα της κλασσικής Ελλάδας και το μεγαλείο του ένδοξου Βυζαντίου.

Εσείς που δεν ανέχεστε άλλο τα ψέματα και τις κοροϊδίες.

Εσείς που θέλετε να τιμωρηθούν ουσιαστικά και παραδειγματικά όσοι μας έφεραν σ' αυτό το σημείο.

Εσείς που έχετε μάθει να αγωνίζεσθε για το δίκαιο.

Εσείς που αγαπάτε τον κατατρεγμένο, έστω κι αν δεν είναι Έλληνας.

Εσείς που νοιώθετε ότι χρωστάμε στους προγόνους μας και στις επόμενες γενιές, ότι ''χρωστάμε σ' όσους πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν''.

Εσείς που δακρύζετε όταν υψώνετε η Σημαία μας.

Εσείς που μπορείτε να συντρίψετε αλυσίδες με τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής σας.

Ελάτε μαζί μας!

Αποφασίσαμε, ως ελάχιστο χρέος και καθήκον μας, να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ελεύθερη Πατρίδα», προκειμένου να υπηρετήσουμε με ανιδιοτέλεια την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και να αγωνιστούμε με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας και την αναβίωση της Ρωμιοσύνης.

Γιατί ενωμένοι μπορούμε!

Γιατί έχουμε ευθύνη! Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε τέτοια Πατρίδα στις νεώτερες γενιές.

Γιατί ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί πιστεύουμε πως οι αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας αποτελούν το ιδεολογικό υπόβαθρο στο οποίο μπορεί να στηρίζεται ο ιδανικός τρόπος ζωής της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ότι αποτελούν την μόνη διέξοδο.

Γιατί έχουμε ένα όνειρο, να ξαναδούμε την Πατρίδα μας όπως της αξίζει!

Να δούμε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία να φωτίζουν ειρηνικά όλο τον κόσμο!

Για την Πατρίδα! Για τη Δημοκρατία! Για το Λαό!

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+