Ευρωεκλογές 2019

Γράφτηκε από τον/την Vassilis Katiniotis Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Uncategorised

Ανακοινώνεται ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ θα συμμετάσχει στις επικείμενες Ευρωεκλογές, σε συνεργασία με προσωπικότητες του δημοσίου βίου, με τελικό σκοπό την συγκρότηση μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμμαχίας, που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα μας σήμερα.

Τα Προτάγματά μας

Γράφτηκε από τον/την Super User Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Uncategorised

 

1. Εθνική Κυριαρχία

Η Εθνική μας κυριαρχία έχει απολεσθεί σε μεγάλο βαθμό, με τις προδοτικές πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Γι αυτό απαιτείται:

 1. Εξασφάλιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων (εθνικά σύνορα, εναέριος χώρος, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ), με άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 2. Ανάκτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που απωλέσθηκαν με την υπογραφή των μνημονίων. Αν οι πολιτικοί μας υπέγραψαν, ο λαός δεν υπέγραψε!
 3. Πολιτική και οικονομική αυτάρκεια, εκμεταλλευόμενοι το σύνολο των εθνικών δυνατοτήτων, και έξοδος από την κατάσταση εθνικής επαιτείας νέων δανείων στην οποία έχουμε περιέλθει.
 4. Επαναδημιουργία του εθνικού κράτους και αποκατάσταση της συκοφαντημένης φιλοπατρίας και των αξιών του ελληνισμού, καθώς και του σεβασμού των θεσμών, ως θεμελιωδών αρχών της διαχρονικής ύπαρξης του έθνους.
 5. Επιθετική εξωτερική πολιτική με γνώμονα μόνο το μέγιστο δυνατό εθνικό συμφέρον και εγκατάλειψη του ανυπάρκτου δόγματος ''δεν διεκδικούμε τίποτε'' και δυναμική διεκδίκηση, σε όλα τα επίπεδα, των δικαίων του ελληνισμού στις πανάρχαιες κοιτίδες του. Εμείς διεκδικούμε!!!


2. Η Δίκη της Αθήνας

Η Ελεύθερη Πατρίδα υπόσχεται και δεσμεύεται να φέρει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε μια δίκη που θα γίνει στην πόλη της Αθήνας, όλους αυτούς που επί δεκαετίες τώρα κατέτρωγαν τα σωθικά του κράτους και έφτασαν την Ελλάδα μας στο χείλος της καταστροφής!


Είναι πολιτική ανάγκη να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι έφταιξαν για την κατάντια της χώρας, αλλιώς ο λαός θα έχει πάντα το κεφάλι του σκυμμένο!
Το κράτος έχει τεράστια δύναμη! Μπορεί να το κάνει αυτό πράξη. Αρκεί να υπάρχει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κυβέρνηση.
Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας είναι διαρκές και δεν παραγράφεται!!!

 

3. Ιδίαις Δυνάμεσι (Με τις δικές μας δυνάμεις)

Όλα μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας!

Η χώρα μας, εκτός από την τεράστιας αξίας και μοναδικής παγκοσμίως πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει και απίστευτο φυσικό πλούτο.

Εύφορη γη, πλούσια θάλασσα, λίμνες, ποτάμια, πετρέλαια, φυσικό αέριο, αστείρευτα πόσιμα νερά, μεγάλο ορυκτό πλούτο (χρυσό, λιγνίτη, αλουμίνιο, βωξίτη, μαγγάνιο, νικέλιο, περλίτη, μαγνήσιο, μάρμαρο, σχιστόλιθο, λευκόλιθο, χρωμίτη, ουράνιο, όσμιο), μοναδικά προϊόντα όπως το λάδι, το μέλι, το κρασί κλπ κλπ.

Αυτό που χρειάζεται επομένως είναι:

 1. Εθνικό ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα (προϊόντα γης και θαλάσσης), με μέτρα στήριξης και του δευτερογενούς πολύ σημαντικού τομέα, της μεταποίησης, καθώς και της εγχώριας βιομηχανίας, με στόχο την εθνική αυτάρκεια.
 2. Θεσμοθέτηση ισχυρών οικονομικών και άλλων κινήτρων για τις ακριτικές περιοχές, με σκοπό την αποκέντρωση, το ζωντάνεμα της υπαίθρου και των ακριτικών νησιών.
 3. Αλλαγή στις ευρωπαϊκές πολιτικές που στραγγαλίζουν τις δυνατότητες της εγχώριας παραγωγής.
 4. Άμεσος τερματισμός της πρωτοφανούς λεηλασίας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Μπορούμε! Με τις δικές μας δυνάμεις!!!

 

4. Εθνική Παιδεία

Τίποτε δεν πρόκειται να γίνει αν δεν αποκαταστήσουμε την Εθνική μας Παιδεία. Επομένως, απαιτείται:

 1. Εθνικός σχεδιασμός για την αναγέννηση της παιδείας, με βάση τις αξίες της εθνικής πνευματικής μας παράδοσης.
 2. Επαναφορά της ορθής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.
 3. Αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργίας της δημόσιας παιδείας με παράλληλη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Θέλουμε μια γενιά να μεγαλώσει με αυτή την Παιδεία, για να μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική παλινόρθωση των Ελλήνων και της Ελλάδας!

 

5. Νέα Ελληνική Πολιτεία

Η ''Ελεύθερη Πατρίδα'' θέτει ως τελικό βασικό της στόχο, ως κυβέρνηση, την εξυγίανση της Δημοκρατίας με συνταγματική επανίδρυση μέσω Συντακτικής Βουλής (που θα προκύψει από δημοψήφισμα).
Οραματιζόμαστε μια νέα Πολιτεία! Προεδρική Δημοκρατία, με πρόεδρο εκλεγόμενο από το λαό, Γερουσία των 50 ατόμων (άτομα εγνωσμένου κύρους και ηθικής, άνω των 45 ετών), Βουλή των 200 βουλευτών και

Συνταγματικό Δικαστήριο. Έτσι εξασφαλίζεται η διάκριση των 3 εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική), ενώ ελέγχεται και η εκτελεστική εξουσία.

Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε ένα μονοκράτορα-παντοκράτορα πρωθυπουργό που κάνει ότι θέλει!

Παράλληλα η Ελεύθερη Πατρίδα, για πολλούς λόγους, έχει καταλήξει σε ένα Κυβερνητικό μοντέλο των 6 Υπουργείων, με ευέλικτο Υπουργικό συμβούλιο 8 ατόμων (πρωθυπουργός, 6 υπουργοί και ένας επιπλέον υφυπουργός στο υπουργείο εθνικής οικονομίας). Όλοι οι άλλοι επικεφαλείς σημερινών κυβερνητικών τομέων θα είναι γενικοί γραμματείς προερχόμενοι από τη δημόσια διοίκηση, άτομα που να ξέρουν τη δουλειά τους και φυσικά είναι υπεύθυνα εκτελεστικά όργανα και όχι πολιτικά πρόσωπα χωρίς ευθύνες! Αυτό σε αντιπαράταξη των 54 (!!!) υπουργών και υφυπουργών που έχουμε σήμερα με ένα συρφετό κηφήνων ακολούθων από πίσω τους, είναι απόλυτα αντισυμβατικό με το σημερινό κατεστημένο και εξοικονομεί τεράστια χρηματικά ποσά.

Κυβερνητικό Πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον/την Super User Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Uncategorised

 

Τον Οκτώβριο του 2016, όταν πρωτοπαρουσιάσαμε στους Έλληνες πολίτες την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, αναλάβαμε την οργανωτική πρόκληση της μορφοποιήσεως των αντιλήψεών μας για το τι πρέπει να γίνει σε ολόκληρο το φάσμα της Εθνικής πολιτικής δράσεως. Όντας βαθιά πεπεισμένοι ότι η αυθεντική δημοκρατική πρακτική είναι, διαχρονικά, το κατ’ εξοχήν πλεονεκτικό πολιτικό εργαλείο για το Έθνος και τον Λαό μας, επιλέξαμε την εφαρμογή της στην παραγωγή της συλλογικής πολιτικής μας σκέψης. Το πολιτικό κείμενο που ακολουθεί, είναι το αποτέλεσμα μίας σαφώς ορισμένης δημοκρατικής διεργασίας που ενεργοποιήθηκε από την πεποίθηση της ζωτικής ανάγκης της Εθνικής μας αυτοεπιγνώσεως στην σημερινή κρίσιμη μεταβατική εποχή.

Βασιζόμενοι στους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους της παρατάξεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία μας, την εξέλιξη του Έθνους μας, τα χαρίσματα του Λαού μας, τις διεθνείς πολιτικές εμπειρίες και την σχετική επιστημονική γνώση και καταγραφή, ενεργοποιήσαμε μία διαδικασία που προσομοιάζει με τη δημιουργία «ανοικτού κώδικα», θέτοντας ως μοναδικό όρο την συμφωνία των συμμετεχόντων στο εγχείρημα με το πνεύμα των βασικών πολιτικών μας θέσεων. Η ανακοπή της Εθνικής μας αποδυναμώσεως και η εν συνεχεία ισχυροποίηση της Πατρίδας και του Λαού μας μπορεί να προέλθει μόνο από την αλήθεια που μας προσφέρει η ιστορική μας εμπειρία, συνδυασμένη με την πατριωτική σκέψη και την ορθή συναντίληψη των Εθνικών μας συμφερόντων. Έχοντας επίγνωση της δυναμικής φύσεως του πολιτικού γίγνεσθαι, διατηρούμε την διαδικασία ανοικτή, προσδοκώντας στην περαιτέρω εξειδίκευση και στην έγκαιρη αναπροσαρμογή των στόχων μας, ανάλογα με τις διεθνείς και εγχώριες πολιτικές, γεωπολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις.

Η μορφή του προγράμματός μας είναι σχεδιασμένη κατά τρόπο που να αναλογεί στη λειτουργία και στις πράξεις μιας ολιγομελούς κυβερνητικής δομής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεται η ταχεία λήψη αποφάσεων τακτικού χαρακτήρα σε απόλυτο εναρμονισμό με τη στρατηγική μας. Ως εκ τούτου, οι βασικοί υπεύθυνοι τομείς διακυβέρνησης είναι έξι, και κάτω απ’ αυτούς ιεραρχείται το σύνολο των υπεύθυνων κρατικών υποτομέων.
Η πολυπλοκότητα που δημιουργείται από τη συναρμοδιότητα των βασικών τομέων και της υποκείμενης ιεραρχίας, δημιούργησε την ανάγκη ενσωματώσεως μηχανισμών εποπτείας, συνεχούς αξιολογήσεως και έγκαιρου ανασχεδιασμού με αυθεντικό δημοκρατικό χαρακτήρα. Αυτό το υποβαθμισμένο από τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα ζήτημα λαμβάνεται υπ’ όψιν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παρόντος κειμένου, καθώς η αποτελεσματική και έντιμη ενημέρωση των πολιτών για τις πολιτικές εξελίξεις και τις κρατικές πρακτικές, όπως και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες της δημοκρατικής διαδικασίας.

Η συνεχής, απρόσκοπτη και έντιμη επικοινωνία και συνεννόηση σε Εθνικό επίπεδο αποτελεί το βασικό ζητούμενο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Στοχεύουμε στη δόμηση ενός ανανεωμένου πολιτικού περιβάλλοντος που θα χαρακτηρίζεται από αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές αρχές και που θα συμβάλει κυριαρχικά στην ανάκτηση της συλλογικής μας αξιοπρέπειας, στο δρόμο της αναγέννησης της χώρας και στην εκ νέου συνεισφορά του Ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό από τη θέση του κύρους και της αξιοπιστίας που δικαιούται και αξίζει ο Ελληνικός Λαός.

 

Δείτε το Κυβερνητικό Πρόγραμμα

Δείτε το Οργανόγραμμα Κυβερνήσεως

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

Γράφτηκε από τον/την Super User Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Uncategorised

EPA daphni ModifiedΕλληνίδες, Έλληνες

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους σας με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και αγάπη, προσκαλώντας σας σε έναν αγνό και δίκαιο αγώνα για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.